Emekliye enflasyon desteği verilsin

Güncelleme Tarihi:

Emekliye enflasyon desteği verilsin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2021 12:28

Almanya’da sosyal yaşam uzmanları koronavirüs nedeniyle zam alamayan ve çok az maaşa sahip emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 500 euroluk enflasyon desteği ödenmesini istedi. Diğer yandan hayat pahalılığının iyice artış gösterdiği Almanya’da enflasyon rakamının son 28 yılın en yüksek seviyesine ulaşarak yüzde 4.1’e çıktığı belirtildi.

Haberin Devamı

KONUYLA ilgili Bild gazetesine konuşan CDU emeklilik ve sosyal yaşam uzmanı Dennis Radtke, özellikle elektrik ve gıda ürünlerinin yaklaşık yüzde 5 dolayında zamlandığı Almanya’da çok az maaş alan emeklilere 500 euro dolayında ek ödeme yapılması önerisinde bulundu. Aynı şekilde Federal Sosyal Yardım Birliği (VDK) Başkanı Verena Bentele de dar gelirli emekli maaşlarına 100 euro zam yapılmasını istedi. Temel maaş alan emeklilere aylık 3 euro gibi zam geldiğini söyleyen Bentele, “Artan fiyatlar karşısında fıkra gibi bir durum” dedi. Yakın zamanda yıllık enflasyon oranının yüzde 5 seviyesine çıkmasının beklendiğini söyleyen SPD sosyal yaşam uzmanı Ralf Stegner ise artan fiyatlar karşısında ezilen tüm çalışanların maaşlarına enflasyon ek zammı önerisinde bulundu.
Bavyera İstatistik Dairesi’nden verilen bilgiye göre artan enflasyon rakamlarının büyük ölçüde hayat pahalılığına neden olduğu belirtildi. En fazla artışın yüzde 78.5 ile konut yakıt fiyatlarında olduğu, bunu yüzde 28.4 ile benzin fiyatlarının takip ettiği belirtilen açıklamada, temel gıda fiyatlarının ise yüzde 4.7 oranında zamlandığına dikkat çekildi. Hayat pahalılığına ana neden olarak tüm dünyada arttığı belirtilen enerji fiyatları ile pandemi nedeniyle ortaya çıkan tedarik sıkıntısı gösteriliyor. Ali MERCİMEK, MÜNİH / Fotoğraf: Arşiv

Emekliye enflasyon desteği verilsin

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!