Eğitime katkı için buluştular

Güncelleme Tarihi:

Eğitime katkı için buluştular
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2022 10:28

Gelsenkircken kentinde faaliyet gösteren ve eğitime katkılarıyla tanınan Türk Alman Yardım Sevenler Derneği (TAYSD) 17. Eğitime Katkı Balosu’nu hafta sonu Essen’de kalabalık bir davetli topluluğuyla gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

ETKİNLİĞE Essen Başkonsolosluğu Muavin konsolos Efsane Tatar, Münster Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Sevim Dağkılıç, Eğitim Ataşesi Ayşe Nazlı Söylet, Düsseldorf Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Gamze Bozgöz, Veli Dernekleri başkan yardımcısı ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi katıldı. Balo, Amasra’daki maden faciasında kaybeden 41 işçi için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. TAYSD’ın Türkiye’de burs verdiği başarılı öğrencilerin tanıtım videosunun izletildiği gecede eğitiminin önemine vurgu yapıldı.

Eğitime katkı için buluştular
TAYSD Başkanı Necmiye Öztürk

Dernek yönetim kadrosu genellikle kadınlardan oluşan TAYSD Başkanı Necmiye Öztürk, “Türkiye Cumhuriyeti’ni kadınlar temsil ediyor, kadınların rol aldığı bir gece yaşıyoruz. Gelecekte Türkiye Cumhurbaşkanı bir kadın olsun diyesim geliyor, ne dersiniz. Ben de bir Türkiye Cumhuriyeti kadını olarak Almanya’da ülkemizi temsil etmeye, başta yardıma muhtaç öğrenciler olmak üzere insanlara destek olmaya çalışıyorum. Türkiye’de öğrencilere burs vermekle bir anlamda öğrenci yetiştiriyoruz, yani eğitimci atölyesi gibi bir derneğimiz var diyebiliriz. Bizi destekleyen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Haberin Devamı

Eğitime katkı için buluştular
Gamze Bozgöz, Ayşe Nazlı Söylet, Efsane tatar, Sevim Dağkılıç, Milazım Koçtürk

‘EĞİTİM ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDADIR’
Essen Başkonsolosluğu’ndan muavin konsolos Efsane Tatar ise şunları söyledi: “Türkiye ve Almanya’da birçok başarılı öğrenciye burs veren, eğitim alanında yardıma muhtaç kişilere maddi yardımlarda bulunan derneğimizin faaliyetleriyle başkonsolosluk olarak bizler gurur duyuyoruz. Başkonsolosluğumuzun gündeminde eğitim, öncelikli olarak bir yer tutmaktadır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin istek ve kabiliyetleri doğrultusunda iyi bir eğitim alarak içinde yaşadıkları bu ülkenin refahına ve gelişmesine, katkı sağlayacak, sorumluluk sahibi özgüvenli ve başarılı bireylerin yetişmesi en büyük arzumuzdur. Bu anlamda ailelere çok önemli görevler düşmektedir.”
Münster Başkonsolosluğu’ndan muavin konsolos Sevim Dağkılıç da “Yardımlaşma, insanoğlunun sahip olduğu en güzel erdemlerden birisidir. Çevremizdeki insanlara yardım etmek, çok güzel ve özel bir davranıştır. İnsan bu sayede hem başkalarını mutlu eder hem de mutlu insanları görünce kendisine olan saygısı artar. Toplum olarak yardımlaşma duygusunu yaşayabilmeliyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Eğitime katkı için buluştular
Gamze Bozgöz, Ayşe Nazlı Söylet, Efsane tatar, Sevim Dağkılıç, Milazım Koçtürk

GAZETECİLERE PLAKET VERİLDİ
TAYSD tarafından haberleriyle derneğin faaliyetlerinin vatandaşa ulaşmasında katkısı olan medya mensuplarına ve sponsor şirket yöneticilerine teşekkür plaketi verildi. Temel Elcivan’a plaketini Münster Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Ayşe Nazlı Söylet takdim etti.

Eğitime katkı için buluştular
Balonun eğlence bölümünde ise davetliler ünlü sanatçı Coşkun Sabah, Deniz Gencay, Hakan Balcı ve orkestrası ile doyasıya eğlendi.

Eğitime katkı için buluştular

Haberin Devamı

Eğitime katkı için buluştular

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!