DİTİB’den ‘Öğrenci Fuarı’

Güncelleme Tarihi:

DİTİB’den ‘Öğrenci Fuarı’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 10:37

DİTİB Federal Gençlik Birliği ve Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Gençlik Birliği’nin organizasyonuyla düzenlenen ‘Öğrenci Fuarı’ yoğun ilgi gördü.

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Merkez Konferans Salonu’nda düzenlenen fuarda, Almanya’nın farklı üniversitelerinde okuyan öğrenci ve mezunları, bölümlerini tanıtmak amacıyla stant kurdu. Öğrencilerin akın ettiği fuarda, üniversiteye hazırlanan gençlere hayallerindeki bölümlerin seçiminde hem yol gösterildi hem de bölümleri tanıma imkânı sunuldu. Fuarda ayrıca Uluslararası İlahiyat Programı (UIP) ve DİTİB Erdemli Öğrenci Evleri de tanıtıldı. Fuarın açılışına DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Dilek, Federal Gençlik Birliği Başkanı Mustafa Salih Durdubaş, DİTİB KRV Gençlik Birliği Başkanı Seher Mavi ile stantlarda görev yapan üniversitede okuyan yüze yakın öğrenci ve mezunları katıldı.

DİTİB’den ‘Öğrenci Fuarı’
DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen

Haberin Devamı

‘ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK’
Gençler tarafından düzenlenen ‘Öğrenci Fuarı’na ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, şunları söyledi: “Üniversiteye gitmek isteyen öğrencilerimize rehberlik yapmak amacıyla güzel bir organizasyon düzenlendi. Gençlere verilen her türlü destek, gelecek adına atılmış önemli adımdır. Küçük kardeşlerine ağabeylik yapan gençlerimizin azmini ve gayretini görmekten ve fuara katılmaktan çok mutluluk duydum. Bu fuar, gençlerin geleceklerini şekillendirmeleri ve yön çizmeleri anlamında önemli bir etkinlik. Stantlarda gönüllü görev alan kardeşlerime teşekkür ediyorum.” Üniversitelerin öğretmenlik, mühendislik, mimarlık, eczacılık, TIP, medikal, beslenme ve gıda, Uluslararası İlahiyat Programı (UIP), İslam teolojisi, uluslararası ticaret, ekonomi, işletme, hukuk, film ve iletişim tasarımı gibi 60 farklı bölümünün tanıtım stantlarının açıldığı fuar alanını gezen Türkmen, gönüllü öğrencilerden bilgi aldı. Gün boyu süren fuara binin üzerinde öğrenci ve velinin katıldığı belirtildi.

DİTİB’den ‘Öğrenci Fuarı’

Haberin Devamı

DİTİB’den ‘Öğrenci Fuarı’

DİTİB’den ‘Öğrenci Fuarı’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!