'11.15’te patlayacak camiyi boşaltın’: DİTİB Genel Merkezi’ne bomba ihbarı asılsız çıktı

Güncelleme Tarihi:

11.15’te patlayacak camiyi boşaltın’: DİTİB Genel Merkezi’ne bomba ihbarı asılsız çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2019 13:24

Köln’deki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Merkezine saat 09.30 civarında gönderilen elektronik posta ile cami girişine bomba konulduğu ve saat 11.15’te patlayacağı ihbarı yapıldı. Olay yerine gelen polis camiyi boşaltıp caddeleri trafiğe kapattı, metro ve tramvay seferleri durduruldu. Dedektör köpeklerle yapılan arama sonucunda ihbarın asılsız çıktığı duyuruldu.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Köln kentindeki DİTİB Genel Merkezi’ne yapılan bomba ihbarı asılsız çıktı. DİTİB Köln Merkez Camisi’ni de bünyesinde bulunduran merkezde köpeklerle yaklaşık iki saat arama yapan polis, ihbara ilişkin bir kanıt bulunamadığını açıklayarak güvenlik çemberini kaldırdı.

11.15’te patlayacak camiyi boşaltın’: DİTİB Genel Merkezi’ne bomba ihbarı asılsız çıktı

DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, camide yapılan arama sonucunda herhangi bir şeyin bulunmadığını ancak son dönemlerde artan cami saldırılarının endişe verici olduğunu söyledi.

11.15’te patlayacak camiyi boşaltın’: DİTİB Genel Merkezi’ne bomba ihbarı asılsız çıktı

Haberin Devamı

11.15 PATLAYACAK YAZIYORDU
Türkmen, yaşananları şöyle anlattı: “09.30 civarında merkezimize bir elektronik posta geldi. Mailde ‘halk cephesi’ diye bir örgütün caminin giriş kapısının yakınına bir bomba, plastik patlayıcı yerleştirdiği ve bunun 11.15’te patlayacağını ve binayı boşaltmamız gerektiğini yazıyordu. Hemen polise haber verdik, gerekli tedbirleri aldılar, camiyi boşaltıp caddeleri trafiğe kapattılar. Metro ve tramvay seferleri durduruldu. Kokuya duyarlı köpeklerle yapılan arama sonucu herhangi bir şeyin bulunamadığı ifade edildi.” Son dönemlerde camilere yapılan saldırıların arttığını ifade eden Türkmen, “Basın, siyaset, STK’lar yani herkes, Avrupa’da yükselen aşırı sağı görmeli, polis tedbirini ona göre almalı, siyasetçi üslubuna, biz STK’lar da konuşmalarımıza dikkat etmeliyiz. Aksi taktirde bu tür olaylar artacaktır” değerlendirmesinde bulundu.
Köln Başkonsolosu Ceyhun Erciyes, DİTİB Köln Merkez Camisi’ni ziyaret ederek olayla ilgili bilgi aldı.

BAKMADAN GEÇME!