‘DİTİB, bu toplumun birliğini sağlayan harcı’

Güncelleme Tarihi:

‘DİTİB, bu toplumun birliğini sağlayan harcı’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2023 11:18

Dernek Başkanları İstişare Toplantısı’nda konuşan DİTİB Genel Başkan Kuzey, “DİTİB, bu toplumun birliğini sağlayan harcıdır” dedi.

Haberin Devamı

DİYANET İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Köln Genel Merkez Konferans Salonu’nda ‘Dernek Başkanları İstişare Toplantısı’ (DBİT), düzenledi. Toplantıya, genel merkez yönetimi, Baden ve Hessen eyaletlerinin DİTİB dernek başkanları katıldı. DİTİB Genel Başkan Yardımcısı Erdinç Altuntaş, burada yaptığı konuşmada başarılı olabilmek için iletişim ve istişarenin önemine vurgu yaptı. Altuntaş, derneklerin, eyaletlerin ve merkezin bir arada çalışmasıyla güçlü bir istişare zinciri oluşturmanın gerekliliğini belirtti. DİTİB’in Almanya genelinde 900’e yakın derneği ile büyük bir sorumluluk taşıdığını belirten Altundaş, Müslüman toplumun beklentilerine uygun hizmet sunmak için derneklerin önemine dikkati çekti. DİTİB’in 40’ıncı yılını kutlamaya hazırlandıklarını ifade eden Altuntaş, şunları söyledi: “DİTİB, 40 yıl gibi uzun geçmişi olan, toplumda büyük bir teveccüh kazanan ve 40 yıldır bu topluma hizmet eden bir kurumdur. Bu teşkilatımızı 40 sene önce büyüklerimiz kurdu. Onların yaptığı fedakarlıklar sonucu bugün büyük ve güçlü bir aileyiz. Bundan sonra da hizmet bayrağını hep birlikte daha ileriye taşıyacağız. Bu kuruma en ufak hizmeti dokunan, gayret ve çabasını ortaya koyan bütün büyüklerimize, cemiyet yöneticilerimize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Vefat edenlere Rabbim’den rahmet, hayatta olanlara da sağlık ve afiyet diliyorum. Hedefimiz İslam’ın Almanya’da resmi bir din olmasını sağlamak, yani kamu tüzel kişilik hakkını elde etmek.”

‘DİTİB, bu toplumun birliğini sağlayan harcı’

Erdinç Altuntaş

Haberin Devamı

‘KARŞILIKSIZ HİZMET’
DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey de DİTİB’in hizmet felsefesini Allah yolunda karşılıksız hizmet olarak tanımladı. Tebessümle başlayan, tatlı dil ve ihsanla devam eden çalışmalarının temelinde Allah rızası olduğunu vurgulayan Kuzey, yaptıkları işlerin karşılığını sadece Allah’tan beklediklerini belirtti. Konuşmasında iletişimin önemine değinen Kuzey, tebessümün sadaka olduğunu ve iletişimi güçlü tutarak güzel ve verimli sonuçlar almanın mümkün olduğunu ifade etti. Gençleri yönetim kurullarına yetiştirmenin ve istişarelerde bulunmanın önemine vurgu yaptı. DİTİB’in Almanya genelinde İslam’ı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını belirten Kuzey, “Yerel yöneticilerden komşulara varıncaya kadar insanları camilere davet ederek, İslamofobi’ye karşı ön yargıları ortadan kaldırabiliriz. DİTİB, bu toplumun birliğini sağlayan harcı” dedi. Dünya genelindeki mazlumları destekleme konusundaki çabalarını da paylaşan Kuzey, deprem bölgesine yapılan nakdi ve maddi yardımın yanı sıra eğitim alanındaki projeleri de anlattı. Eğitimin en büyük öncelikleri arasında yer aldığını belirten Kuzey, “Gençlere ve çocuklara daha iyi imkânlar sunmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

‘DİTİB, bu toplumun birliğini sağlayan harcı’

‘DİTİB, bu toplumun birliğini sağlayan harcı’


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!