Demokratlar seslerini yükseltti!

Güncelleme Tarihi:

Demokratlar seslerini yükseltti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2024 19:49

Almanya’da aşırı sağa ve ırkçılığa karşı bugün de ülkenin çeşitli kesimlerinde gösteriler düzenlendi. Münih, Dresden, Flensburg, Bonn, Celle, Leipzig, Chemnitz, Bremen, Coburg, Oberhausen ve Köln’ün yanı sıra birçok kentte yüzbinlerce demokrat sokaklara çıktı.

Haberin Devamı

MÜNİH’te ‘Sağa karşı birlikte’ sloganıyla düzenlenen gösteriye 80 binden fazla kişi katıldı. Gösterinin düzenlendiği Münih kent merkezindeki ‘Siegestor Meydanı’nın dolup taşması üzerine güvenlik nedeniyle gösteriye bir süre ara verildi. Göstericiler ellerinde ‘AfD Almanya için bir kâbustur’, ‘Kahverengi (Naziler) şişelerin yeri federal Meclis değil, eski şişelerin atıldığı konteynerlerdir’ yazılı pankartlar taşıdı. Köln’de düzenlenen gösteriye de 55 binden fazla kişi katıldı. Gösteri yapılması için izin alınan meydanı kısa bir süre içinde dolup taşması üzerine göstericiler kent merkezinde başka bir yere yönlendirildi.

Demokratlar seslerini yükseltti

‘DEMOKRASİYE SALDIRANLARLA KONUŞUN’
‘Demokrasiyi korumak, AfD’ye karşı mücadele vermek’ sloganıyla düzenlenen gösteride bir konuşma yapan Köln Anakent Belediye Başkanı Henriette Reker katılımcılara kin ve insan düşmanlığına karşı diyalog başlatma çağrısında bulundu. “Biz demokrasiyi savunanlarız. Demokrasiye saldıranlarla konuşun” dedi. Bremen’de de ‘Sağa karşı sesinizi yükseltin’ sloganıyla düzenlenen gösteriye 45 binden fazla kişi katıldı. Kent merkezindeki katedralin bulunduğu ‘Dom Meydanı’nda düzenlenen gösteri sırasında sık sık ‘Faşizme yer yok’, ‘Faşistler defolun’ sloganları atıldı. Almanya başka kentlerinde de gösteriler düzenlendi. Gösterilerin barış içinde geçtiği ve herhangi bir olay yaşanmadığı açıklandı.
Demokratlar seslerini yükseltti



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!