Dava başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Dava başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2015 09:55

Almanya'da Türk istihbaratı adına çalışmakla suçlanan üç Türk, bugün Koblenz Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde yargı önüne çıkıyor.

Haberin Devamı

Geçen yıl 17 Aralık tarihinde Almanya'da göz altına alınan üç Türk, Almanya'da Türk istihbaratı adına çalışmakla suçlanıyor. Muhammed Taha G. (58) ile Ahmet Duran Y. (59) ve Türk kökenli Alman vatandaşı Göksel G.'nin yargılanmasına bugün başlanıyor.

Federal savcılığın iddianamesine göre üç Türk, en geç şubat 2013 tarihinden, gözaltına alındıkları 17 Aralık 2014 tarihine kadar Türk gizli servisi MİT'e çalışmakla suçlanıyor.

İddianamede Muhammed Taha G.'nin yönetici olduğu, Ahmet Duran Y. ve Göksel G. ile birlikte daha birçok muhbiri yönlendirdiği ileri sürülüyor.

“Sanık Muhammed Taha G.'nin talimatları doğrultusunda sanık Ahmet Duran Y. ve Göksel G. bu süre zarfında özellikle Almanya'da yaşayan Türk hükümeti muhalifleri hakkında bilgi topladı.

Ayrıca iki sanık, Muhammed Taha G.'yi Kürt aktivistlerin eylemleri üzerine bilgilendirdi. Sanık Muhammed Taha G. bu bilgileri gizli kişiler üzerinden Türk istihbaratına iletti” deniliyor.

Alman ceza yasasının 99. maddesi, casusluk cezası olarak 5 yıla kadar hapis öngörüyor. Mahkeme üç Türkün yargılanması için ilk planda 24 oturum tarihi belirledi.

BAKMADAN GEÇME!