Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Almanya’ya geliyor

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Almanya’ya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2023 11:57

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Almanya’ya yapacağı resmi ziyaret nedeniyle üst düzey güvenlik tedbirleri alınacak. Şehir merkezinde bazı sokaklar trafiğe kapatılacak, çatılara keskin nişancılar yerleştirilecek.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un davetlisi olarak yarın Almanya’ya geliyor. Günübirlik gerçekleştirilecek ziyaret kapsamında başkent Berlin’de birinci dereceden devlet adamlarına uygulanan en üst güvenlik tedbirleri alınacak. Kent merkezinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eskortunun geleceği birçok yol trafiğe kapatılacak, çevre binalara keskin nişancılar yerleştirilecek. Polis helikopteri ise ziyaret kapmasında havadan tarama yapacak. Cephesi Alman Başbakanlık binasına bakan binalarda çalışanların, ziyaret sırasında pencerelerini kapatmaları çağrısı da yapıldı. Bazı sokaklarda bisiklet ve araçların park etmesi de yasaklandı.
Öğle saatlerinde Almanya’ya gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüşecek. Ardından Başbakan Olaf Scholz ile başbakanlıkta akşam yemeğinde bir araya gelecek. Görüşme sonrası basın toplantısı yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı gün akşam saatlerinde Türkiye’ye geri dönecek.

BAKMADAN GEÇME!