‘Çeşitlilik, Almanya’nın zenginliğidir’

Güncelleme Tarihi:

‘Çeşitlilik, Almanya’nın zenginliğidir’
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2024 12:02

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Mainz Merkez Yunus Emre Camii’nde düzenlenen iftar sofrasına katılan Rheinland-Pfalz Başbakanı Malu Dreyer, demokrasinin korunması için aşırı sağa karşı mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdüreceklerini vurguladı, “Çeşitlilik Almanya’nın zenginliğidir” dedi.

Haberin Devamı

T.C. Mainz Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey ile yerel yöneticiler ve STK temsilcilerinin de katıldığı iftarda bir konuşma yapan Başbakan Dreyer, ramazan ayının Müslümanlar için ne kadar önemli olduğunu belirtirken, “Ramazan bir bereket ayıdır, bir cemaat ayıdır ve her yıl yeniden, bir an için durup hayatımızda gerçekten neyin önemli olduğunu fark etme fırsatı veriyor. Oruç tutmak, iftar açmak ve aynı zamanda birbirimizle barış ve dayanışma içinde yaşamak gibi önemli bir rol oynuyor. Tüm bunlar ramazanda özel bir rol oynar. Hıristiyanlar arasında da bu değerlere çok aşina olduğumuzu söyleyebilirim” dedi. DİTİB’in 40’ıncı kuruluş yıl dönümünü de kutlayan Dreyer, Almanya’da kine ve nefrete, Yahudi düşmanlığına, İslam düşmanlığına, ırkçılığa yer olmadığının altını çizdi, aşırı sağa karşı verilen kararlı mücadelenin sürdürüleceğini söyledi. Eyalette 1.2 milyonu göçmen kökenli olmak üzere yaklaşık 4 milyon insanın yaşadığına dikkati çeken Dreyer, “Biz ayrım yapmıyoruz, biz ve onlar demiyor, biz birlikte biziz diyoruz. Ve bu ülkeyi büyük ve güçlü kılan da budur. Çeşitlilik Almanya’nın zenginliğidir, korunmalıdır” diye konuştu. Malu Dreyer ayrıca İsrail-Filistin çatışmasının bir an önce sona erip barışçıl yöntemlerle çözüme kavuşturulmasını istediklerini de vurguladı.

Haberin Devamı

‘Çeşitlilik, Almanya’nın zenginliğidir’

DEVLETLE İŞ BİRLİĞİ
DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Cihan Şen, Rheinland-Pfalz’da Müslümanların eyalet ve yerel düzeyde her alanda iş birliği yaptıklarını hatırlatırken, bu tutumlarını sürdüreceklerini söyledi. Şen, daha iyi bir dünya yaratılması için din ve ırk ayırımı yapmadan insanların el ele vererek mücadele etmesi çağrısında da bulundu. DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey de Gazze başta olmak üzere dünyanın çeşitli kesimlerinde ölümlerin sona ermesi, çekilen acıların dinmesi için dünya kamuoyuna uzlaşma, anlaşmazlıkları çözme ve barışa katkıda bulunma çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

‘Çeşitlilik, Almanya’nın zenginliğidir’


Mainz Başkonsolosu Mehmet Akif İnam da “Ramazan ayı barış, kardeşlik, dayanışma, paylaşma ve rahmet ayıdır. Ramazan, hoşgörü, merhamet, sabır ve insanlık değerlerinin vurgulandığı bir aydır. Ancak dünya genelinde yaşanan krizler ve acılar nedeniyle ramazan ayını buruk karşılıyoruz. Dualarımızla bu ayın millete ve tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini diliyorum” dedi. Başkonsolos İnam, iftar sofrasında yer alan Eyalet Başbakanı Malu Dreyer’e de katılımından dolayı ayrıca teşekkür etti.

‘Çeşitlilik, Almanya’nın zenginliğidir’

‘Çeşitlilik, Almanya’nın zenginliğidir’

Haberin Devamı

‘Çeşitlilik, Almanya’nın zenginliğidir’

‘Çeşitlilik, Almanya’nın zenginliğidir’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!