CDU’da eş başkanlık önerdi

Güncelleme Tarihi:

CDU’da eş başkanlık önerdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2021 10:29

Genel seçimlerden ağır bir yenilgiyle ayrılan Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi’nde (CDU) sadece yeni yönetimin hangi isimlerden oluşacağı konuşulmuyor. Aynı zamanda yönetimde yapısal değişiklik de gündeme geldi.

Haberin Devamı

CDU Genel Başkan Yardımcısı Silvia Breher, diğer partilerde olduğu gibi bir kadın ve bir erkekten oluşan eş başkanlık önerdi. T-Online haber sitesine konuşan Breher, böyle bir yönetim şekline açık olduğunu belirtirken, partisinde henüz buna yeterli destek olmadığını ancak bunun tartışılması gerektiğini söyledi. Breher, partinin modernleştirilmesi sürecinde aktif olarak görev almak isteğini de vurguladı. Almanya’da ilk olarak Yeşiller’in hayata geçirdiği eş genel başkan uygulaması, SDP, Sol Parti ve AfD’de de uygulanıyor.

KADINLAR YÜKSELEMİYOR
Eş başkan olmayı düşünmediğini belirten Breher, ancak kadınların partide yükselme şansının az olduğunu belirterek eleştirdi. Breher, tartışmanın sonunda parti genel başkanının erkek mi kadın mı olduğundan çok ekip düşüncesinin belirleyici olacağını ifade etti. CDU’da acilen ekip ruhuna ihtiyaç duyulduğunu belirten Breher, parti içi akımları ve kadınları da temsil eden bir ekibin olması gerektiğini ifade etti. Parti genel başkanının tüm üyelerin oylamasıyla seçilmesine de karşı olduğunu söyleyen Breher, bunun bir katkı sağlamayacağını belirterek SPD örneğini verdi.

BAKMADAN GEÇME!