CDU ‘Yurttaş Parası’nı kaldırmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

CDU ‘Yurttaş Parası’nı kaldırmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2023 12:03

Almanya’da ana muhalefet partisi CDU, ‘Yurttaş Parası’ (Bürgergeld) olarak adlandırılan sosyal yardımları bu haliyle kaldırmak istiyor. Koalisyonun küçük ortağı FDP ise ‘Yurttaş Parası’ üzerinde değişiklik yapılıp fon ayrılması yönünde çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

CDU Genel Sekreteri Carsten Linnemann, Bild gazetesine yaptığı açıklamada partisinin, ‘vatandaşlık gelirinin mevcut haliyle kaldırılmasını ve yerine farklı bir model getirilmesini’ istediğini söyledi. Çalışabilecek durumda olan kişilerin gerçekten çalışmak zorunda kalmalarının sağlanmasının hedeflenmesi gerektiğini belirten Linnemann, “Bir işe girmeye yönelik teşvikleri arttırmamız gerekiyor. Çalışabilecek durumda olan ve sosyal yardım alan herkes en geç 6 ay sonra bir işe girmeli” dedi. Mevcut sosyal yardımların sona erdirilmesi ve yerine farklı bir modelin getirilmesi talebinin CDU’nun yeni politika programı taslağında da yer aldığı belirtildi. CDU, bu konuyu gelecek parlamento seçim kampanyasının ana konusu yapacak.

CDU ‘Yurttaş Parası’nı kaldırmak istiyor

Carsten Linnemann
CDU ‘Yurttaş Parası’nı kaldırmak istiyor

Christian Dürr

Haberin Devamı

‘TASARRUF EDİLEBİLİR’
FDP Meclis Grup Başkanı Christian Dürr ise ‘Yurttaş Parası’ndan milyarlarca Euro tasarruf edilmesi çağrısında bulundu. Bunun, sadece Ukraynalı mültecilerin değil, tüm sığınmacıların iş piyasasına daha hızlı entegre edilmesiyle sağlanabileceğini belirten Dürr, tasarruf edilen paranın, gastronomi sektöründeki indirimli KDV oranının 2024 yılının sonuna kadar uzatılması için kullanılabileceğini söyledi. Federal Çalışma Bakanlığı’nın, bu yıl ‘Yurttaş Parası’ için başlangıçta planlanandan çok daha fazla para harcamak zorunda kalacağı ortaya çıkmıştı. Çalışma Bakanlığı 3.25 milyar Euro tutarında ek bütçe harcaması yapılacağını doğruladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!