CDU ile Yeşiller, koalisyonda anlaştı

Güncelleme Tarihi:

CDU ile Yeşiller, koalisyonda anlaştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2022 16:48

Kuzey Ren Vestfalya’da 15 Mayıs’ta yapılan eyalet seçimlerinin ardından CDU-Yeşiller arasında yapılan koalisyon görüşmelerinde taraflar anlaşmaya vardı. CDU ile Yeşillerden oluşacak hükümetin haziran ayı sonunda kurulması bekleniyor.

Haberin Devamı

CDU ve Yeşiller, 25 Haziran’da parti kurultaylarında koalisyon sözleşmesini onaya sunacaklar. Onay sonrasında bugüne kadar başbakanlık görevini sürdüren CDU’lu Hendrik Wüst, 28 Haziran’da yeniden başbakan seçilecek. Böylece Kuzey Ren Vestfalya’da ilk kez ‘siyah-yeşil’ koalisyonu eyaleti yönetecek. Başbakan Wüst, her iki partinin de yürüttüğü sondaj görüşmelerinin temelinde koalisyonun şekillendirildiğini söyledi: “İki haftalık şeffaf, yapıcı ve yoğun müzakereler başarılı bir şekilde sonuçlandırıldı. Birlikte birçok hedefimiz var ama elbette önümüzde daha yoğun bir beraber çalışma günleri var. ‘Varsayılan zıtlıkların uzlaştırılması’ hem ortaklar hem de ülke için fırsatlar yaratacaktır.”

‘BİR BASAMAK OLARAK GÖRÜYORUZ’
Yeşiller KRV Eyalet Başkanı Mona Neubaur da yeni koalisyonla ilgili olarak, eyaletin, geleceğe yönelik yanıtlar gerektiren zorlu bir süreçle karşı karşıya olduğunu ifade etti: “Mutabık kalınan yol haritasının azimli ve gayretli bir çalışma gerektirdiğinin farkındayız. Kararlı ve başarılı bir şekilde birlikte bu yolu yürüme konusunda da hemfikiriz. Toplumumuzun sosyal adalet ve iklim konusundaki dönüşümü, zamanla büyüyen eski çatlakların ve kamplaşmaların üstesinden gelmemizi gerektiriyor. Şu anda önünde bulunduğumuz eşiği bir engel olarak değil, Kuzey Ren-Vestfalya halkının çıkarları doğrultusunda yeni başlangıçlar koalisyonu oluşturmak için bir basamak olarak görüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!