Büyük buluşmaya hazır mısınız?

Güncelleme Tarihi:

Büyük buluşmaya hazır mısınız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2024 12:15

8 Mart 2024 tarihinde Nürnberg Tafelhalle’de başlayacak olan 28’inci Nürnberg Türk-Alman Film Festivali, çok farklı konuları içeren bilgilendirici ve eğlendirici bir programla karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

Dünyada süregelen savaşlar, Doğu Almanya tarihiyle hesaplaşma, Anadolu’daki Kürt-Alevi kültürü, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu, futbolun damga vurduğu insan kaderleri, kimlik ve aidiyetler için verilen mücadele gibi ister Almanya’da ister Türkiye’de olsun hepimizi derinden etkileyen ve merak uyandıran tarihsel ve güncel konular, festivaldeki filmler ve etkinliklerde ele alınıyor. Toplam 37 filmin gösterileceği festivalde, ‘Uzun Metrajlı Film Yarışması’nda 8, ‘Kısa Metrajlı Film Yarışması’nda 12, Sinema Dünyaları bölümünde ise 15 film yer alıyor. Festival, filmlerin yanı sıra düzenlenen 4 festival söyleşisi, 25 film sohbeti ve 4 müzik akşamı ile herkesi Türkiye ve Almanya arasındaki en büyük sinema buluşmasına davet ediyor. Festival programının tüm ayrıntıları fftd.net adlı internet sayfasında yer alırken, dağıtıma çıkan iki dilli festival gazetesi de her yıl olduğu gibi Nürnberg ve çevresinde bilinen noktalardan temin edilebilecek.

Büyük buluşmaya hazır mısınız

Hale Soygazi
Büyük buluşmaya hazır mısınız

Kenan İmirzalıoğlu

Haberin Devamı

SÖYLEŞİLER YAPILACAK
Programın sunuculuğunu film eleştirmeni Alin Taşçıyan yaparken, 10 Mart 2024 tarihinde ‘Bir Yudum Sevgi’ filminin ardından saat 14.30’da Hale Soygazi’nin oyunculuğu ve filmleri üzerine sohbet edilecek. 13 Mart’ta saat 22.30’da ise bu yılki ‘Uzun Metrajlı Film Yarışması’nın jüri üyesi Kenan İmirzalıoğlu ile Türk dizilerinin küresel başarısı üzerine sohbet gerçekleştirilecek. Türkiye, ABD’den sonra en fazla dizi film satan ikinci ülke konumunda. Festival kapsamında ödüller ise 16 Mart 2024’te CineCitta’da yapılacak törenle sahiplerine verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!