Bu sorulara da cevap ver!

Güncelleme Tarihi:

Bu sorulara da cevap ver
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 09:47

Seri cinayetlerden sorumlu NSU davasında dönüm noktası. Bugün gözler Münih'te görülen NSU davasına çevrildi. Neonazi terör örgütünün baş sanığı Beate Zschaepe bugün konuşacak... Ama...

Haberin Devamı

Almanya’da 8’i Türkiye kökenli 10 kişiyi öldüren, bombalı saldırılar ve banka soygunları düzenlemekten yargılanan NSU davası, bugün yeni bir döneme giriyor. Şimdiye kadar 248 duruşma yapıldı. Dava gelecek yılın mayıs ayında üçüncü yılına girecek. Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde görülen davanın bir numaralı sanığı Beate Zschaepe bugüne kadar hiç ağzını açmadı.

Davanın ilk duruşmasında başyargıcın, “Siz Beate Zschaepe misiniz?” sorusuna bile cevap vermedi. Ama Zschaepe davanın 249’uncu duruşmasında ifade vermeye karar verdi. Zschaepe’nin ifadesi dünkü duruşmada planlanıyordu. Mahkeme salonu, basın mensuplarıyla dolup taştı. Ancak Zschaepe’nin avukatları sanığın psikolojik durumu iyi olmadığı gerekçesiyle ifadenin okunmasını bugüne erteledi. Avukatlarının mahkemeye verdiği bilgiye göre Zschaepe’nin cezaevinde yattığı hücresi arandı ve Zschaepe sinir krizleri geçirdi.

Bu sorulara da cevap ver

Celal Özcan duruşmayı Münih'te izledi.

CEVAPLAR YAZILI

Dünkü duruşmada sanık Zschaepe’nin yeni avukatı Mathias Grasel, ifadeyi bugün okuyacaklarını söyledi. Grasel, mahkeme heyetinin başkanı Manfred Götzl’in, “Sorularımıza aynı gün cevap verilecek mi?” sorusuna da olumsuz yanıt verdi ve “Mahkemenin soru kataloğu yazılı alınacak ve yazılı cevaplandırılacak. Perşembe günü (yarın) duruşma yapılmaması iyi olur. Biz hafta sonu mahkemenin yazılı soru kataloğuna cevap üzerinde birlikte çalışırız” dedi. Mahkeme, yarınki duruşmanın iptal edilip edilmemesine bugün karar verecek. 

Haberin Devamı

Götzl, psikolojik durumunun çok kötü olduğu söylenen sanık Zschaepe’ye “Nasılsınız?” diye sordu. Oldukça bitkin görünen Zschaepe, sadece “Fena değil” anlamında başını sallamakla yetindi.

Zschaepe’nin avukatının verdiği bilgiye göre bugün avukatın kendisi yazılı ifadeyi okuyacak. İfadenin okunması 1 ile 1.5 saat sürecek. Mahkemenin soruları yazılı alınacak. Kurban ailelerin avukatları soru soramayacak.

SIRADA İKİ NUMARA WOHLLEBEN VAR

Haberin Devamı

Seri cinayetlerde kullanılan tabancayı tedarik etmekle suçlanan iki numaralı sanık Ralf Wohlleben’in avukatları da müvekkilerinin ifade vermesini planladıklarını mahkemeye onayladı. Ancak bunun için kesin bir tarih vermediler ve sadece, “Bu hafta olmaz” demekle yetindiler. Mahkeme bunun üzerine üçlü çetenin sahte tren pasosu Bahncard üzerine bir polis memurunu tanık olarak dinledi. Sahte tren pasolarının biri, mahkemede sanık sandalyesinde oturan çetenin en sıkı ilişkide olduğu Andre Eminger, diğer ikisi Susan Eminger ve Max Burkhardt adına. Susan Eminger adına düzenlenen pasoda, Zschaepe’nin güneş gözlüklü vesikalık fotoğrafı var.

Bu sorulara da cevap ver

Haberin Devamı

KİM, NEDEN ÖLDÜRDÜ

Duruşmaya seri cinayetlerin kurbanlarından Halit Yozgat ve Mehmet Kubaşık’ın aileleri de geldi. Kassel’de öldürülen Halit Yozgat’ın babası İsmail Yozgat, çok heyecanlı olduğunu, “Oğlumu kim ve niçin öldürdü?” sorularının cevap bulmasının çok istediğini söyledi.

Bu sorulara da cevap ver


TESADÜF MÜ, PLANLI MI

Mehmet Kubaşık’ın kızı Gamze Kubaşık, Beate Zschaepe’nin gerçekleri söyleyeceğine inanmadığını belirtti ve “Benim için ilk başta açıklığa kavuşmasını istediğim soru, babam tesadüf mü, yoksa takip edilerek, planlı olarak mı öldürüldü?” dedi.

AVUKATLAR KARAMSAR

Bu sorulara da cevap ver


Avukat Seda Başay Yıldız, “Eğer cinayetleri aydınlatmak istiyorsa, mahkemenin sorularını neden yazılı alıp, avukatı üzerinden yazılı cevaplandırıyor?” diye sordu.

Haberin Devamı


Bu sorulara da cevap ver


NSU kurbanlarının ailelerinin avukatları, Beate Zschaepe'nin gerçekleri anlatacağına pek ihtimal vermiyor. Müdahil avukat Mehmet Daimagüler, “Ben cinayetleri aydınlatacağı konusunda iyimser değilim” dedi.





 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!