Bu ilk vukuatı değilmiş! Geçen yıl da kızını kaçırmış!

Güncelleme Tarihi:

Bu ilk vukuatı değilmiş Geçen yıl da kızını kaçırmış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2023 13:56

Hafta sonu Helmut Schmidt Havalimanı’nda yaşanan rehine olayı sorunsuz bir şekilde çözüldü. Yaklaşık 20 saat sonra ikna olan Salman E., rehin aldığı 4 yaşındaki kızıyla birlikte teslim oldu. Salman E.’nin geçen yıl da kızını Türkiye’ye kaçırdığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Hamburg kentinde hafta sonu hareketli saatler yaşandı. Salman E., cumartesi akşamı saat 20.12’de içinde 4 yaşındaki kızı Aslıhan’ın da olduğu plakasız otomobiliyle Helmut Schmidt Havalimanı’nın bariyerlerini kırarak aprona girdi. Güvenlik görevlilerini harekete geçiren 35 yaşındaki Salman E., Türk Hava Yolları’na (THY) ait bir uçağın önünde durarak önce birkaç el ateş etti, daha sonra da molotofkokteyline benzer yanıcı maddeler fırlattı. İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle çıkan yangın söndürülürken, uçağın içinde bulunan yolcular tahliye edildi. Salman E., kendisiyle konuşmak isteyen güvenlik görevlilerine kızı Aslıhan’la birlikte Türkiye’ye gitmek istediğini söyledi. Ancak yeterli derecede Almanca bilmediği için hemen bir tercüman bulundu. Polisle Salman E. arasındaki pazarlık yaklaşık 20 saat sürdü. Bu süre içinde havalimanındaki tüm seferler durduruldu. Hamburg’a inişleri planlanan uçaklar Hannover Havalimanı’na yönlendirildi. Yaklaşık 34 bin kişi rehine olayından etkilendi.

Bu ilk vukuatı değilmiş Geçen yıl da kızını kaçırmış

Haberin Devamı

PARA CEZASI ALMIŞ
Pazarlık sürecinde, Hamburg yakınlarındaki Stade’de yaşayan Aslıhan’ın annesi Sevda E. de havalimanına geldi. Uzun süren görüşmeler sonunda Salman E. ikna edildi ve polise teslim oldu. Sağlık kontrolünden geçirilen küçük kız annesine teslim edildi. Polis, gözaltına alınan Salman E.’nin Aşağı Saksonya’nın Buxtehude kentindeki evinde de arama yaptı. Psikolojik sorunları olan ve şu sıralar çalışmadığı öğrenilen Salman E.’nin hafta sonu herkese yaşattığı bu durumun ilk olmadığı ortaya çıktı. Polis tarafından gözaltına alınan Salman E.’nin, geçen yıl da velayet tartışmaları yüzünden kızı Aslıhan’ı otomobiline bindirerek Türkiye’ye kaçırdığı ortaya çıktı. Sevda E.’nin geçen yıl sosyal medya hesabından “Yavrusundan aylardır haber almayan annenin sesi olun” içerikli bir paylaşımda bulunduğu, daha sonra Türkiye’ye giderek eski eşiyle pazarlık edip kızı Aslıhan’ı Almanya’ya geri getirdiği öğrenildi. Kızını Türkiye’ye kaçırdığı için baba Salman E.’ye Stade Sulh Mahkemesi tarafından para cezası da verilmiş.

Bu ilk vukuatı değilmiş Geçen yıl da kızını kaçırmış


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!