Borsa düştü, maskeler tükendi

Güncelleme Tarihi:

Borsa düştü, maskeler tükendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2020 14:14

Almanya’yı da etkisi altına alan koronavirüsle ilgili uzmanlar, vaka sayısının mayıs ayı sonuna kadar 1 milyonu bulmasından endişe ediyor. Sağlık Bakanı okulların kapanmasına ve maçların seyircisiz oynanmasına sıcak bakmazken bu konuyla ilgili kararların yetkili makamların vermesini istiyor. Diğer yandan hastanelerde maske ihtiyacı artarken, Alman borsası da güne büyük kayıpla başladı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da, son haftalarda hızla artan vaka sayısı bini aştı. Uzmanlar bu sayının mayıs ayı sonuna kadar bir milyonu bulmasından endişe ediyor. Şimdiye kadar Almanya’da, Mısır’da tatil yaptığı sırada koronavirüs nedeniyle ölen 60 yaşındaki Alman’dan başka yaşamını yitiren olmadı, ancak virüsün yayılmasını önleyemeyen yetkililer bunun için çaba harcıyor.

Borsa düştü, maskeler tükendi

GÜNDE 20 BİN TEST
Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn kalabalık etkinliklerin iptal edilmesini önerirken okulların kapanmasına sıcak bakmıyor. Bununla ilgili kararın yerel makamların vermesini istiyor. Bakan Spahn hastanelere yazı göndererek, hastane yönetimlerinin personel planlamasını koronavirüsün yayılma hızını gözönünde bulundurarak yapmalarını istedi. Bakan ayrıca tüm koronavirüs testlerinin bir merkezde toplanmasını da istiyor. Şimdiye kadar pozitif çıkan testler kaydedilirken bakan bundan sonra negatif çıkan testlerin de merkezde toplanmasını planlıyor Almanya’da günde 20 bin kişinin koronavirüs testi yapılabileceği belirtilirken, günlük yapılan test sayısının henüz bu rakamlara ulaşmadığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Borsa düştü, maskeler tükendi

MASKE İHTİYACI ARTIYOR
Koronavirüsten korunmak için kullanılan maskelerin hastanelerde kalmadığı, eczanelerde ise tükendiğine dikkat çekilirken Berlin Charite Hastanesi’nde ilik nakli hastaların yattığı bölümde kolilerde bulunan maskelerin çalındığı öğrenildi. Hastanede ilik nakli yapılan üç yaşındaki oğlunun tedavisinin sürdüğünü söyleyen bir anne “Maske kalmadığı için bize artık yenisi verilmiyor. Eczanelerde de bulamıyoruz. Hemşire bana ‘En iyisi hastaneden dışarı çıkmayın’ önerisinde bulundu. Ancak küçük çocuk bu. Bütün gün odada duramıyor. Kullanılmış maskelerimizi yıkayıp yeniden takıyoruz” dedi.

SEYİRCİSİZ MAÇLAR GÜNDEMDE
Futbol, basketbol ve diğer branşlarda yapılan müsabakalarla ilgili ise henüz karar alınmadı. Federal ve eyalet hükümetleri maçların seyircisiz oynanıp oynanmayacağını kararını kulüplere ve federasyonlara bıraktı. Buna göre, Bundesliga ve 2. Bundesliga’da dahil tüm lig maçlarının seyircisiz oynanıp oynanmayacağına ev sahibi kulüpler hafta sonuna kadar karar verecek.

Haberin Devamı

BORSADA KARA PAZARTESİ
Virüsün yayılması Alman ekonomisinin üzerindeki olumsuz etkisini göstermeye başladı. Bugün yüzde 7.36. kayıpla haftayı açan Frankfurt Borsası, 10 bin 692 puanı gördü. Borsadaki kaybın koronavirüsün yayılma riskinden kaynakladığı belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!