Berlinale programı tamam

Güncelleme Tarihi:

Berlinale programı tamam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2024 12:03

Uluslararası Berlin Film Festivali’nin programı belli oldu. Bu yıl 74’üncüsü yapılacak ve 15 Şubat’ta başlayacak festivalde ‘Altın Ayı’ için 20 film yarışacak. Festival 25 Şubat’ta sona erecek.

Haberin Devamı

BERLİNALE’nin açılış filmi olarak Belçikalı yönetmen Tim Mielants’in ‘Small Things Like These’ filmi gösterilecek. Filmde ‘Oppenheimer’ filminin yıldızı Cillian Murphy başrolde oynuyor. Yarışma kategorisi filmleri arasında iki belgesel yer alıyor. Yarışmada 30 ülkeden yapımlar temsil ediliyor. Yarışma bölümündeki 19 film, dünya prömiyeri olarak gösterilecek. Bu filmlerden altısının yönetmeni kadın. Yarışma bölümünde bu yıl iki Alman yapımı ve bir de Alman-Avusturya ortak yapımı film de gösterilecek. Yarışma bölümünde ‘Altın Ayı’ için yarışacak Türk yapımı film yer almıyor.

Berlinale programı tamam
ORTA DOĞU İÇİN BARIŞÇIL BİR PLATFORM
Eski görkemli günlerinden uzak olan Berlinale, Cannes ve Venedig’le birlikte Avrupa’nın sayılı film festivalleri arasında gösteriliyor. Bu yıl ünlü Hollywood yönetmeni Martin Scorsese’ye ‘Altın Ayı Onur Ödülü’ verilecek. Berlinale’nin bu yıl ki programını festival yöneticileri Carlo Chatrian ve Mariette Rissenbeek son kez yaptılar. Festival sonrası görevi bırakacak olan ikilinin yerine gelecek yıl Tricia Tuttle festival yönetimini üstlenecek. Program sunumunda konuşan Chatrian ve Rissenbeek film festivalini Orta Doğu’daki çatışmalarla ilgili olarak barışçıl diyalog için bir platform olarak tanımladı.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI ANLAYIŞA KATKI SAĞLIYOR
Ortak açıklamada, film festivallerinin karşılaşma ve değişim yerleri olduğu ve uluslararası anlayışa önemli bir katkı sağladığı belirtilirken, “Filmin gücü ve açık tartışma yoluyla empati, farkındalık ve anlayışı teşvik etmeye yardımcı olabileceğimize inanıyoruz. Özellikle de bu gibi acı dolu zamanlarda” denildi. Rissenbeek ve Chatrian, Orta Doğu ve diğer bölgelerdeki insanı krizlerin tüm mağdurların acısını paylaştıklarını vurguladı ve “Herkesin acısının tanınmasını ve programımızın dünyanın karmaşıklığına ilişkin farklı perspektifler açmasını istiyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!