Berlin Havalimanı’nda grev var!

Güncelleme Tarihi:

Berlin Havalimanı’nda grev var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2023 11:26

Berlin-Brandenburg Havalimanı’nda (BER) güvenlik personeli, hafta sonu sendikanın sürpriz grevi kararı nedeniyle sabah erken saatlerden itibaren iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Sendikanın aldığı karar doğrultusunda saat 03.30’dan itibaren havacılık güvenliği alanında, yolcu kontrolünde ve mal kontrolünde çalışan çok sayıda personel iş bıraktı.

Haberin Devamı

GREV nedeniyle, havalimanı şirketinin önceden duyurduğu üzere, pazartesi günü planlanan toplam 220 kalkışın tamamı iptal edildi. Ancak bazı havayolu şirketlerinin, bir sonraki noktada yolcu alabilmek için boş olarak havalandığı belirtildi, ancak sayı verilmedi. Öte yandan planlanan toplam 240 inişten ise 72’si iptal edilmek zorunda kaldı. Ver.di sendikası grevle birlikte, hafta sonları ve uygun olmayan çalışma saatleri için ek ücret pazarlığı yaptığı Federal Havacılık Güvenliği Şirketleri Birliği (BDLS) üzerindeki baskıyı artırmak istiyor. Buna ek olarak, fazla mesai ödemelerine ilişkin kurallar konusunda da bir anlaşmazlık söz konusu.  

Berlin Havalimanı’nda grev var
‘BAŞKA GREVLER GELEBİLİR’
Ver.di Yönetim Kurulu Üyesi Wolfgang Pieper, “BDLS’yi bir kez daha 27 ve 28 Nisan’da müzakere edilebilir bir teklif sunmaya davet ediyoruz, aksi takdirde mayıs ayında ve Pfingsten tatil döneminde hava taşımacılığında başka grevler gelebilir” dedi. Başkent havalimanındaki eylem, son haftalarda özellikle hava ulaşım sektöründe yaşanan birçok grevlerden biriydi. En son grevler geçen hafta Düsseldorf, Köln/Bonn, Hamburg, Stuttgart ve Karlsruhe/Baden-Baden havalimanlarında yapılmıştı. Demiryolu ve taşımacılık sendikası da geçtiğimiz hafta cuma günü ülke çapında demiryolu trafiğini saatlerce felç etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!