Ben Büyükelçi olsaydım...

Güncelleme Tarihi:

Ben Büyükelçi olsaydım...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2015 10:32

Her yıl olduğu gibi bu kez de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu koltuğunu bir süreliğine çocuklara devretti.

Haberin Devamı

Berlin’in farklı okullarında eğitim alan bir grup öğrenciyi makamında kabul eden Büyükelçi Karslıoğlu, tüm çocukları sırayla koltuğuna oturttu. Her koltuğu oturan da “Büyükelçi olarak ne yapmak istersin?” diye sordu. Koltuğa oturan Mehmet Emin, dünyada barış sağlamak istediğini söyledi. Güldane Aydın, “Ben büyükelçi olsaydım, Ermeni soykırımı tartışmalarına sert tepki gösterirdim. Başbakan Merkel ile görüşürdüm. Ayrıca Türklerin sorunlarıyla ilgilenirdim” dedi.

Ben Büyükelçi olsaydım...


Berlin Başkonsolosu Başar Şen de dün bir grup öğrenciyi ve velileri makamında kabul etti. Öğrencilerle 23 Nisan ile ilgili sohbet eden Şen, ardından makam koltuğuna öğrencileri oturttu.

Ben Büyükelçi olsaydım...

Haberin Devamı

Çocuk parlamenterler Federal Meclis’te

Berlin’de 23 Nisan Derneği’nin düzenlediği etkinlik çerçevesinde bir grup öğrenci önce Federal Meclis binasının önünde toplandı. Öğrencileri SPD milletvekili Sven Schultz ve CDU milletvekili Kai Wagner karşıladı. Öğrencilere ev sahipliğini de CDU’lu Wagner yaptı. 23 Nisan Derneği yöneticisi Ali Yıldırım, milletvekilleri Sven Schultz ve Kai Wagner’e gösterdikleri yakınlıktan dolayı teşekkür etti.

Ben Büyükelçi olsaydım...


23 Nisan Şenliği güvenliğe takıldı

Berlin’de tarihi Brandenburg Kapısı’nın önünde düzenlenen geleneksel 23 Nisan Şenliği bu yıl yapılmayacak. Cumartesi günü planlanan şenlik için polis ciddi güvenlik önlemlerinin alınmasını istedi. Ancak talep edilen güvenlik önlemlerin maliyetini, şenliği düzenleyen dernek tek başına karşılayamayınca şenlik için izin çıkmadı. Şenliğin yapılmak istendiği Brandenburg Kapısı önünde saat 13.30-18.00 arasında ise Ermeni diyasporası ile Vietnamlılar da yürüyüş ve miting düzenleniyor. Almanya’daki bazı Türk sivil kurum ve kuruluşları da Ermeni soykırımı iddialarını protesto etmek için aynı yerde yürüyüş yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!