Bellevue’nin bahçesindeki festival iptal oldu

Güncelleme Tarihi:

Bellevue’nin bahçesindeki festival iptal oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2022 12:17

Berlin’de uzun süre 30 derece civarında seyreden sıcaklıklar hafta sonu sona erdi. Sıcakların ardından başlayan şiddetli yağmur ve fırtına, koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 3 yıldır gerçekleşemeyen Cumhurbaşkanlığı Sarayı Bellevue’nin bahçesindeki halk festivalinin iptal edilmesine neden oldu.

Haberin Devamı

Bellevue’nin bahçesindeki festival iptal oldu
ALMANYA’nın başkenti Berlin’de haftalardır devam eden aşırı sıcaklar ve kuraklığın ardından şiddetli yağmur ve fırtına geldi. Cuma günü gündüz güneşli havanın ardından öğle saatlerine doğru kentin üzerine kara bulutlar çöktü. Şimşekler çaktı, gök gürledi, bardaktan boşalırcasına yağmur yağdı. Şiddetli yağmur, Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve eşi Elke Büdenbender’in 2019’dan bu yana beklediği ilk büyük kutlamasına da engel oldu. Koronavirüs salgını nedeniyle 3 yıldır gerçekleştirilemeyen festival için bu yıl büyük bir heyecanla hazırlıklar yapılmış ve davetiyeler gönderilmişti. Cumhurbaşkanlığı Ofisi’ne göre fırtına öncesinde Bellevue’nin bahçesinde toplam 3 bine yakın konuk vardı. Ancak festival başladıktan kısa bir süre sonra ev sahipleri eğlenceyi iptal etmek zorunda kaldı. ‘Akşam saatlerinde, buradan başka gök gürültülü fırtınaların geçmesi durumunda ortaya çıkabilecek kaçınılmaz tehlikeler nedeniyle’ festivalin iptal edildiğini duyuran Steinmeier, bu kararı ‘acı bir haber’ olarak nitelendirdi. Ancak davetlilerin gelecek yıl da davetiye alacakları belirtildi. Misafirlerine iptal kararını bildiren Steinmeier alkışlar arasında, “Bir yıl sonra yine burada buluşacağız. İyi bir ruh hali içinde ve daha iyi bir havada” dedi.
Bellevue’nin bahçesindeki festival iptal oldu
HER YERDEN YARDIM ÇAĞRISI GELDİ
Şiddetli fırtına ve yağmur Almanya’nın büyük bölümünde etkili oldu. Bazı bölgelerde bodrum katları ve sokaklar sular altında kaldı. Nürnberg’deki kontrol merkezi, itfaiye birimi ve Federal Teknik Yardım Ajansı 470 kez yardım ihbarına koştu. Berlin’de Devlet Balesi, fırtına nedeniyle Spree Nehri üzerinde planlanan bir tekne turunu ertelemek zorunda kaldı. Punk grubu, Die Ärzte ve rap’çi Marteria konserleri de iptal edildi. Schleswig-Holstein eyaletindeki Pinneberg’de çok sayıda sokak, bodrum ve yeraltı garajı sular altında kaldı. İtfaiyeye göre 130 bodrum katı ve sokak yağmurdan etkilendi. Zwickau bölgesindeki Gersdorf’ta bir açık yüzme havuzunun için toprakla doldu. Belediye Başkan Yardımcısı Steffen Kretschmar, çamurun havuzda yarım metre yüksekliğinde olduğunu ve yavaş yavaş katılaştığını söyledi. Gece çıkan fırtına sırasında bahçelerin ve sokakların da sular altında kaldığı belirtildi.
Bellevue’nin bahçesindeki festival iptal oldu

Bellevue’nin bahçesindeki festival iptal oldu

BAKMADAN GEÇME!