Baden Württemberg’de de Cumhuriyet’in 100. yıl coşkusu!

Güncelleme Tarihi:

Baden Württemberg’de de Cumhuriyet’in 100. yıl coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2023 11:34

Baden Württemberg eyaletine bağlı Heilbronn kentinde belediyenin görkemli konser salonu Harmoni’de Cumhuriyet’in 100’üncü yılı coşkuyla kutlandı.

Haberin Devamı

BADEN Württemberg eyaletine bağlı Heilbronn kentinde, Heilbronn Okul Aile Birliği tarafından hazırlanan Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinliği, Stuttgart Başkonsolosu Makbule Koçak, Stuttgart Din Ataşesi Fatih Burak, Türk Hava Yolları Müdürü Bilal Arpacı, Almanya DİTİB Genel Başkan Yardımcısı ve Baden Württemberg DİTİB Eyalet Birlik Başkanı Erdinç Altuntaş, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu Daire Başkanı Fatih Nişancı, sivit toplum örgütlerinin temsilcileri, iş insanları ve 2 bine yakın vatandaşın katılımıyla coşkuyla kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasının ardından, Okul Aile Başkanı Aydın Ayaz, geceye gelen tüm konukları selamladı. Ayaz “Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılı tüm Türk milletine hayırlı olsun. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve özlemle anıyoruz. Cumhuriyet’in açtığı yolda ilerleyeceğiz. Kalbimizde yaşattığımız Cumhuriyet’i çocuklarımız ilelebet yaşayacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Baden Württemberg’de de Cumhuriyet’in 100. yıl coşkusu

CUMHURİYET, MİLLETİMİZE VERİLMİŞ EN BÜYÜK MİRAS’
Stuttgart Başkonsolosu Makbule Koçak, “Mondros mütarekesinden sonra 1918 yılında Anadolu insanı her şeyini yitirmiş, ama umudunu yitirmemişti. Bir ölüm kalım mücadelesi başladı. Herkes Cumhuriyet’imizin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün peşinden mücadeleye katıldı. Tüm Türk milleti aynı sözü söyledi ‘Ya istiklal ya ölüm’. Atatürk’ün 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. ‘Gençler, Cumhuriyet’i biz kurduk, onu yaşatacak sizlersiniz’ diyen Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.
Baden Württemberg Veliler Birliği Federasyon Başkanı Burhan Uzun da, “Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bizler eğitimde Türkiye’yi yurtdışında temsil ettiğimiz sürece Cumhuriyet’imizi çocuklarımızla birlikte yaşatıp ve yaşayacağız. Ne mutlu Türk’üm diyene” dedi. Gecede, bölgede yaşayan ressam sanatçı Ahu Topaloğlu’nun ‘Cumhuriyet’in 100’üncü Yılı’ adlı tablosu 3 bin 600 Euro’ya satıldı. Elde edilen gelir eğitim için kullanılacak. Çocuklar ellerinde bayraklarla sahnede dans gösterisi ve şiirler okudular. Geceye renk katan ünlü sanatçılar Songül Karlı ve Sinan Yılmaz Cumhuriyet şarkıları söylediler. Konuklar da sanatçılara eşlik etti. Gecede eğitime destek veren sponsorlar birlikte sahneye alınarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Baden Württemberg’de de Cumhuriyet’in 100. yıl coşkusu

Baden Württemberg’de de Cumhuriyet’in 100. yıl coşkusu


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!