Baden Württemberg de yasağı tartışıyor

Güncelleme Tarihi:

Baden Württemberg de yasağı tartışıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2018 11:49

Almanya’da dizel motorlu araçların bir kısmının Hamburg’daki bazı sokaklarda trafiğe çıkması yasaklanmıştı. Yasak uygulaması da 31 Mayıs’ta yürürlüğe girmişti. Şimdi benzer yasağın Stuttgart’ta da uygulanması gündeme geldi.

Haberin Devamı

BADEN Württenberg Eyalet hükümeti, başkent Stuttgart’ta dizel motorlu araçların trafiğe çıkmasının yasaklanmasını ele aldı. Yeşiller ve CDU koalisyon hükümeti yasağın neleri kapsayacağını ve nasıl uygulanacağını tartışıyor. Hükümet, Euro 4 ve Euro 5 dizel motorlu araçlara yasak getirmeyi planlıyor. Hamburg’da bazı sokaklarda yasak uygulanırken, Stuttgart’ta kentin tamamında yasağın hayata geçirilmesi planlanıyor. Yasaktan bölgede oturanlar ise muaf tutulması da öngörülüyor.

MAHKEME EYALETLERE VE BELEDİYELER BIRAKTI
Federal İdare Mahkemesi, dizel motorlu araçların trafiğe çıkmalarına kısıtlama veya tamamen yasak getirilmesiyle ilgili kararı federal hükümet yerine yerel yönetimler ve eyalet hükümetlerin alacağına hükmetmişti. Almanya’daki hava kirliliğiyle ilgili uzun yıllardan beri Avrupa Birliği federal hükümeti uyarıyordu. Mahkeme de yapılan başvuruyu değerlendirerek tarihi kararı almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!