Avrupalı Türkler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı Türkler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2015 00:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Mayıs 2015 tarihinde Almanya ve Belçika’daki gençlik buluşması etkinliklerine katılacak.

Haberin Devamı

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Süleyman Çelik, Köln’de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programı hakkında bilgi vererek şunları söyledi:

Sayın Cumhurbaşkanımızın seçimlerden sonra batı Avrupa seyahati olmamıştır. Burada yaşayan vatandaşlarımıza teşekkür mahiyetinde bir ziyarette bulunacaklardır. Sayın Cumhurbaşkanımız 10 Mayıs Pazar günü Almanya’da DM-Arena’da saat 13.00’te gerçekleştirilecek olan ’Karlsruhe Gençlik Buluşması’na katılacak. Aynı gün Belçika’ya geçecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 19.00’da Hasselt-Ethias Arena’da gerçekleştirilecek ’Belçika Genlik Buluşması’ etkinliğine katılacak. Umuyoruz ki Cumhurbaşkanımızın gelişi buradaki vatandaşlarımızın seçimlere duyarlılığını ve katılımını arttıracaktır. Zira oy bir mühürdür, mühür kimdeyse sultan odur. Hepimiz görüyoruz ki ne zaman buradaki vatandaşlara seçme hakkı verildi buraya siyasi partilerin de ilgisi arttı. 2019 yılında seçilme hakkı da uygulandığı taktirde buradaki sorunların daha kolay çözüleceğini şimdiden söyleyebiliriz.' dedi.

Avrupalı Türkler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bekliyor

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Almanya ziyaretini ve Avrupalı Türklere verdiği 10 müjdeyi de değerlendiren Süleyman Çelik, özellikle askerlik bedelinin bin Euro’ya indirilmesinin coşkuyla karşılandığını söyledi.

Pasaport bedelinin de 100 Euro’ya inmesinin aile reislerini sevindirdiğini dile getiren Çelik, diğer müjdelerin de buradaki vatandaşlar için önemli olduğuna değinerek, 2019 yılında Avrupa’nın seçim bölgesi yapılmasıyla burada yaşayanların mecliste doğrudan temsil edilme si açısından öneminin altını çizdi.

BAKMADAN GEÇME!