Avrupa’da bayram coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’da bayram coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2023 11:02

Avrupa’da yaşayan Müslümanlar, sabahın erken saatlerinde kalkarak bölgelerindeki camilere akın etti. Kurban Bayramı namazını kılan Türkler daha sonra birbirleriyle bayramlaştı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın başkenti Berlin’de yaşayan Müslümanlar, Kurban Bayramı namazını kılmak için Şehitlik Camisi’ne akın etti. Bayram namazını cemaatle birlikte kılan Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök, namazın ardından vatandaşlarla bayramlaştı. Tüm İslam aleminin bayramını tebrik eden Büyükelçi Şen, bayramı huzur içerisinde geleneklere uygun olarak yaşamanın güzel bir duygu olduğunu söyledi. Köln Merkez Camisi de sabahın erken saatlerinde doldu, taştı. Bayram vaazını veren Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Sinan Kara, “Bayramın hakiki manası, birlik, beraberlik içerisinde akrabalarımızla, çocuklarımızla bir arada yaşayabilmektir. Bayramlar ferdin değil toplumun birlikteliğidir. Kalpleriniz arasındaki sevgi bağını, muhabbetini Rabbim güçlendirsin. Kutsal beldelerdeki hacılarımızın ibadetlerini Allah kabul etsin. Kutsal mekanları göremeyenlere de Allah nasip etsin” dedi.

Avrupa’da bayram coşkusu
‘BAYRAMLAR HATIRLAMAKTIR’
Köln Merkez Camii din görevlisi Mustafa Kader de hutbede şunları söyledi: “Kurban, Allah’a teslimiyetin mükemmel bir ifadesi olduğu kadar, içinde taşıdığı sosyal dayanışma ruhuyla müminleri birbiriyle kardeş kılan bir ibadettir. Bayramlar hatırlamaktır. Bugün, fakir ve yoksulları, yetim ve kimsesizleri koruyup gözeten engin yürekli, şefkat ve merhamet kahramanı müminlerin bayramıdır. Bugün, uzakları yakın kılarak yüreğindeki neşesini ve sevincini başkalarına taşıyan iyilik erlerinin bayramıdır. Bugün sadakat ve teslimiyetin bayramıdır. Bu bayram, nefsi terbiye etme, hiç kimseyi incitmeme gayretinin bayramıdır. Bu bayram, sabrı ve şükrü kuşanmanın, varoluşumuzun hikmet ve gayesini bir kez daha anlamanın bayramıdır. Öyleyse geliniz, bugün hüzün ve kederi azaltma, sevinci ve mutluluğu çoğaltma günümüz olsun. Bugün, dargınlığımıza, küskünlüğümüze son verme günümüz olsun. Dünyamızı, doğusuyla-batısıyla, kuzeyiyle-güneyiyle bir bütün olarak barış ve esenlik yurduna çevirme günümüz olsun. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Almanya’da yaşayan siz kardeşlerimiz olmak üzere aziz milletimizin ve âlem-i İslam’ın bayramını tebrik ediyorum. Kurbanlarımızın makbul, bayramlarımızın mesrur olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.”

Haberin Devamı

Almanya’nın bazı kentlerinde ise bazı vatandaşlar arife günü mezarlık ziyareti yaptı.

Haberin Devamı

Avrupa’da bayram coşkusu

Avrupa’da bayram coşkusu
Avrupa’da bayram coşkusu
ROMA’DA ÜÇ KEZ KILINDI
Hollanda’nın en büyük camilerinden biri olan İslam Toplumu Milli Görüş Güney Hollanda Bölgesine (IGMG GH) bağlı Yıldız İslam Merkezi’nde Müslümanlar yan yana saf tutarak bayram namazını kılarken, Fransa’da da vatandaşlar camilere akın etti. Fransa’da bazı Afrika kökenli Müslümanlar camiye geleneksel renkli kıyafetlerini giyerek gitti. İtalya’daki Roma Büyük Camisi’nde ise kalabalık çok olunca cemaat camiye sığmadı. Bayram namazı burada üç kez kılındı. Bayram namazlarını kıldıktan sonra birbirleriyle bayramlaşan vatandaşlardan imkânı olanlar, özel yerlerde kurban kesimini gerçekleştirerek dini vazifelerini yerine getirdi. İtalya Birinci Futbol Ligi Yönetimi, Inter ve Milan takımları İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlayan mesajlar yayımladı.

 

BAKMADAN GEÇME!