Attila Hildmann Türk vatandaşı değilmiş!

Güncelleme Tarihi:

Attila Hildmann Türk vatandaşı değilmiş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2022 10:25

Hakkında nefret yayma suçlamasıyla tutuklama kararı bulunan ve Türkiye’ye kaçan vegan aşçı Attila Hildmann’ın Türkiye’den iadesinde savcılığın çok ciddi bir hata yaptığı ortaya çıktı. Çifte vatandaş olduğu düşünülen Hildmann’ın Türkiye’den iade talebinin yapılmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

VEGAN aşçı olarak bir dönem ünlenen ve yazdığı kitapla ses getiren Attila Hildmann, koronavirüs salgını başladıktan sonra, korona karşıtları arasında yer aldı. Söylemleriyle gösterilerde öne çıkan Hildmann, kısa sürede bu çevrelerde rağbet gördü. Gösterilerde yaptığı konuşmaların yanı sıra Telegram haberleşme kanalında açtığı hesapla 100 binin üzerinde takipçiye ulaştı. Savcılık, Hildmann hakkında ‘halkı kışkırtma’ ve diğer birçok suçlama nedeniyle soruşturma başlattı. Attilla Hildmann, Aralık 2020’de Türkiye’ye kaçtı. Savcılık ise Şubat 2021’de Hildmann hakkında tutuklama kararı çıkardı. Hildmann’nın, savcılığın girişimini önceden haber aldığı da iddia edildi.

Attila Hildmann Türk vatandaşı değilmiş

Haberin Devamı

‘SADECE ALMAN VATANDAŞLIĞINA SAHİP’
Stern dergisinde yer alan habere göre Almanya, tutuklama emrinin çıkarılmasından bu yana Hildmann’ın Türkiye tarafından iadesini talep etmedi. Berlin Savcılığı’nın, Hildmann’ın hem Alman hem de Türk vatandaşlığına sahip olduğundan yola çıktığı ve Türkiye’nin zaten Türk vatandaşlarını iade etmediği için iade girişiminde bulunulmadığı iddia edildi. Stern dergisine konuşan savcılık sözcüsü, “Soruşturmalar halen devam ediyor ve bildiğimiz kadarıyla zanlı sadece Alman vatandaşlığına sahip” dedi. Hildmann Türkiye’ye kaçtıktan sonra yayınladığı video mesajında, her iki ülke vatandaşlığına sahip olduğunu belirtmişti. Savcılık da Twitter hesabından benzer bir açıklama yapmıştı. Bu yeni gelişmelerden sonra Attila Hildmann’ın Almanya’ya iadesinin talep edilip edilmediği konusunda bilgi verilmedi.

ATTİLA HILDMANN KİMDİR?
Almanya’nın tanınmış vegan aşçıları arasında yer alan ve yazdığı kitaplarla üne kavuşan Attila Hildmann, 1981 yılında Kreuzberg’de dünyaya geldi. Bebekken bir Alman aileye evlatlık olarak verildi. Üvey babasının 2000 yılında kalp krizinden hayatını kaybetmesi üzerine radikal bir şekilde beslenme alışkanlığını değiştirdi. O dönemler kendisi de çok kilolu olan Hildmann, üvey babasının ölümüne neden olduğuna inandığı et ve et ürünlerini bıraktı ve tamamen vegan beslenmeye başladı. 2009’da vegan beslenme üzerine blog yazıları yazıp YouTube videoları yayınlayan Hildmann, 2012’de ‘Vegan for fun’ adlı kitap piyasaya sürdü. İlk kitabı beslenmeyle ilgili yayınlarda yılın kitabı seçilirken, ikinci kitabı ‘Vegan For Fit’ ise en çok satanlar arasına girdi. Hildmann bu süre içinde birçok televizyon programının konuğu oldu ve Berlin’de vegan büfe açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!