Asperg’i yasa boğan cinayet

Güncelleme Tarihi:

Asperg’i yasa boğan cinayet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2022 13:43

Almanya’nın Asperg şehrinde yaşayan Tabitha E. (17), 12 Temmuz’da öğleden sonra alışveriş için evinden ayrılmış, bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Cumartesi günü Tabitha’dan kötü haber geldi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Ludwigsburg bölgesine bağlı Asperg şehrinde yaşayan Tabitha E. (17), 12 Temmuz’da öğleden sonra alışveriş için evinden ayrıldı ve bir daha da dönmedi. Bunun üzerine hemen polise giden aile, kızlarının kayıp olduğunu bildirdi. Günlerce Tabitha’yı arayan polis, cumartesi günü Stuttgart’a sadece birkaç kilometre uzaklıktaki Ludwigsburg’da genç kızın cesedini buldu. Polis, aynı gün cinayetle ilgili Suriyeli 35 yaşındaki bir şüphelinin evinde arama yaptı ve şüpheli gözaltına alındı. Tabitha’nın şüpheli şahısla Ludwigsburg plakalı gri tonlarında eski model bir BMW 320 otomobile bindiğinden hareket eden polis, görgü tanıklarından yardım istedi. Böyle bir arabayı gören veya Tabitha’nın ölümüyle ilgili başka bilgiler verebilecek tanıkların Ludwigsburg polisiyle 0800 1100225 numaralı telefon üzerinden irtibata geçmesi istendi. Polis sözcüsü, cinayetle ilgili net bir bilgi vermezken, genç kızın bir cinayete kurban gittiği varsayımından hareket ediliyor.

Asperg’i yasa boğan cinayet
NEFRET YORUMLARI YAPILDI
Polisin görgü tanıklarına ulaşmak için sosyal medyadan olayı duyurmasının ardından hüzün, endişe ve nefret söylemleri bir anda yayılmaya başladı. Ludwigsburg Polisi’nin Facebook paylaşımına yaklaşık 400 yorum yapıldı. Yüzlerce kişi aileye başsağlığı dileklerini ve üzüntülerini iletirken, kendi endişe ve korkularını yazanlarla, kin ve nefret içeren yorumlar yapanlar da oldu. Ludwigsburg Polisi, T-online haber sitesinin sorusu üzerine, internette şüphelinin göçmen geçmişine atıfta bulunan ırkçı ifadelerle eski Şansölye Angela Merkel’e hakaret içeren ifadelerin silindiğini, gerekirse de nefret yorumları için inceleme başlatılacağını bildirdi. 
SÜREKLİ GİDİYORMUŞ
Bild gazetesi ise Tabitha E.’nin tesadüfen bir cinayete kurban gitmediğini yazdı. Habere göre, Tabitha’nın cesedi cumartesi günü Leudelsbach kanalizasyon arıtma tesisinin yakınında bulundu. Burası, Tabitha’nın oturduğu yere sadece birkaç kilometre uzaklıkta. Gözaltına alınan şüphelinin komşuları ise Tabitha’nın adamı sık sık ziyaret ettiğini söyledi. Çevre sakinlerinden yaşlı biri, “Bu bir yıldır böyle. Biz Suriyelinin çok daha genç olduğunu düşünürdük, çünkü kendisini hep gençler ziyaret ederdi. Cumartesi günü polis tarafından götürüldü. Uyuşturucu olayı olduğunu düşündük, çünkü açık pencerelerinden her zaman çok tuhaf kokular geliyordu” dedi.

BAKMADAN GEÇME!