Aşırı sağa karşı dev gösteriler umutlandırdı!

Güncelleme Tarihi:

Aşırı sağa karşı dev gösteriler umutlandırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2024 12:29

Berlin yakınlarındaki Potsdam kentinde aralarında sağ popülist Almanya için Alternatif’li (AfD) politikacıların da bulunduğu Alman aşırı sağcıların bir araya gelerek ülkede yaşayan milyonlarca göçmen kökenliyi sınır dışı etme hatta bir Afrika ülkesine sürgün etme planları yaptıklarının ortaya çıkması üzerine tepkiler yoğunlaşırken, bunu protesto etmek için hafta sonunda bir milyondan fazla insanın sokaklara dökülmesi umut verdi.

Haberin Devamı

DÜN Münih’te 100 binden fazla kişinin katıldığı gösteri güvenlik nedeniyle erken sonlandırılırken, akşama doğru Berlin’de yapılan gösteriye de polisin verilerine göre 100 binin üzerinde demokrat katıldı. Berlin’de federal Meclis ve başbakanlığın önünde ve tarihi Brandenburg Kapısı’na açılan 17 Haziran ile Unter den Linden caddeleri üzerinde düzenlenen gösteriye katılanların sayısı organizatörlere göre 350 bini buldu. Aşırı sağa, insan düşmanlığına, ırkçılığa karşı, demokrasiyi savunmak ve barış içinde birlikte yaşamın korunması için hafta sonunda Almanya’nın çeşitli kesimlerinde bir milyondan fazla demokrasi sevdalısının sokaklara dökülmesi milyonlar için umut ışığı oldu.

Aşırı sağa karşı dev gösteriler umutlandırdı
‘ÜLKEMİZİN GÜÇLÜ YÖNÜ BUDUR’
Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Şansölye Olaf Scholz başta olmak üzere birçok politikacı katılımlarından ve sergiledikleri kararlı tutumdan dolayı göstericilere teşekkür ettiler. SPD’li Federal İçişleri ve Yurt Bakanı Nancy Faeser, sosyal medya hesabında “Demokrasimiz sizin gibi güçlü demokratlarla yaşar” paylaşımında bulunurken, Yeşillerli Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, “İşte ülkemizin güçlü yönü budur” dedi. Yeşillerli Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck, “Demokrasi temel değerleri için ayağa kalkan insanlardan yaşar” derken, CDU’lu Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Başbakanı Henrik Wüst, AfD’yi “Çok tehlikeli bir Nazi partisi” olarak niteledi ve “Demokrasi omuz omuza verilerek yaşatılır” açıklamasında bulundu.
Aşırı sağa karşı dev gösteriler umutlandırdı

Aşırı sağa karşı dev gösteriler umutlandırdı




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!