Anketlere göre ilk sırada o var!

Güncelleme Tarihi:

Anketlere göre ilk sırada o var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2024 11:12

Almanya’da yapılan son kamuoyu yoklamalarına göre vatandaşların büyük bir bölümü Başbakan Scholz’un, koltuğunu Savunma Bakanı Pistorius’a bırakmasını istiyor. Ancak genel bir araştırma yapıldığında ise CSU Genel Başkanı Markus Söder’in ismi hepsinden önde çıkıyor.

Haberin Devamı

ALMANYA’da halkın çok büyük bir bölümünün SPD’li Başbakan Olaf Scholz’un koltuğunu parti arkadaşı Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius’a devretmesinden yana olduğu ortaya çıktı. INSA tarafından yapılan kamuoyu yoklamasına göre Almanların yüzde 64.3’ü, ‘iki yıl içinde Almanya’nın gelmiş geçmiş en sevilmeyen başbakanı’ konumuna düşen Scholz’un yerine aylardır ‘Almanya’da en çok sevilen politikacı’ sıralamasında ilk sırayı kimselere kaptırmayan Boris Pistorius’un gelmesini istiyor. Scholz’un görevini korumasından yana olanların oranı ise yüzde 24.6’da kaldı. SPD’li seçmenlerin de yüzde 47.9’u Scholz’un koltuğunu Pistorius’a devretmesinden, yüzde 47.1’i ise korumasından yana olduğu saptandı.

CDU/CSU BİRİNCİ ÇIKIYOR
Almanya’da başbakanın halk tarafından direkt seçilmesi halinde ise CSU Genel Başkanı ve Bavyera Başbakanı Markus Söder şansı en yüksek politikacı. Aynı kamuoyu yoklamasında Scholz’la Söder’in yarışması halinde seçmenlerin yüzde 36’sının Söder’i, yüzde 20’sinin Scholz’u tercih edeceği belirlendi. Pistorius ile Söder’in yarışması halinde ise Söder’in yüzde 34, Pistorius’un de yüzde 25 oy alacağı kaydedildi. CDU Genel Başkanı Friedrich Merz ile Olaf Scholz’un başbakanlık için yarışması halinde Merz’in yüzde 26, Scholz’un yüzde 23 oy alacağı saptandı. Pistorius ile Merz’in yarışması halinde ise yarışı yüzde 25’le yüzde 23’e karşı Pistorius’un önde bitireceği ortaya çıktı. Yapılan son kamuoyu yoklamalarına göre, Almanya’da bu hafta sonu genel seçim olsa CDU/CSU yüzde 31, AfD yüzde 23, SPD yüzde 16, Yeşiller yüzde 12, FDP yüzde 5, Sol Parti yüzde 4, Özgür Seçmenler (FW) yüzde 3 oy alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!