Almanya’dan 41 kişilik ekip Türkiye’ye gitti

Güncelleme Tarihi:

Almanya’dan 41 kişilik ekip Türkiye’ye gitti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2023 11:01

Türkiye’de yaşanan deprem Almanya’da da gündem oldu. Alman televizyon kanalları Türkiye’deki deprem nedeniyle prime time yayın programlarını değiştirdi. Alman kurtarma ekibi ISAR 41 kişilik ekibi Türkiye’ye gitti. Bild gazetesinin yardım kampanyası ‘Ein Herz für Kinder’ Türkiye ve Suriye deprem bölgesi için acilen 1 milyon Euro bağışladı.

Haberin Devamı

KUZEY Ren Vestfalya eyaleti yardım kuruluşu ISAR’ın gönüllü kurtarma ekibi Türkiye’ye gitti. Duisburg merkezli yardım kuruluşu ISAR, 41 gönüllü ekibi ve 8 kurtarma köpeğiyle depremin ilk günü hazırlıklarını tamamlayarak akşam saatlerinde Türkiye’ye uçtu. Yardım görevlilerinin çok farklı mesleklerde görev aldığı ve kimilerinin işyerinden özel izin alarak Türkiye’ye uçtukları kaydedildi. ISAR ekibi Köln/Bonn Havalimanı’ndan Gaziantep’e uçtu. Buradan ihtiyaca göre hangi şehre gönderilecekleri Türk yetkililerle koordineli olarak belirlenecek.

Almanya’dan 41 kişilik ekip Türkiye’ye gitti
‘BAKAN, TÜM ARAÇLARLA DESTEK OLACAĞIZ’
Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser (SPD) de şiddetli depremlerin ardından kapsamlı yardım sözü verdi. Faeser, yaptığı açıklamada, “Birbirimizle yakın koordinasyon halindeyiz ve elimizdeki ve şu anda en acil ihtiyaç duyulan tüm araçlarla yardımcı olacağız” dedi. Acil durum jeneratörleri, çadırlar ve battaniyelerin teslimatının Alman Federal Teknik Yardım Ajansı (THW) tarafından hazırlandığını söyleyen bakan, acil durum barınakları ve su arıtma tesislerinin de sağlanabileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

JANINE WISSLER DİYARBAKIR’DA DEPREMİ YAŞADI
Öte yandan deprem sırasında Sol Parti Eş Başkanı Janine Wissler’in de Diyarbakır’da olduğu ve depremden sağ kurtulduğu belirtildi. Janine Wissler’in hafta sonu HDP heyetiyle görüşmek üzere Diyarbakır’a bir ziyaret gerçekleştirdiği ve depremin gerçekleştiği sabah saatlerinde kaldığı otelden dışarıya çıktığı kaydedildi. Wissler, yaşadıklarını anlattı. Büyük gürültüyle uyandıklarını ve insanların korku ve panik halinde kendilerini dışarıya attığını ifade eden Wissler, soğuk havada çıplak ayakla insanların sokakta kaldığını kaydetti.

Almanya’dan 41 kişilik ekip Türkiye’ye gitti

TELEVİZYONLAR PROGRAM AKIŞINI DEĞİŞTİRDİ
Alman televizyon kanalları Türkiye’deki deprem nedeniyle yayın programları değiştirdi. Kamu televizyon kurumları ARD ve ZDF ile en çok izlenen özel RTL televizyon kanalı depremdeki son gelişmeler hakkında bilgi vermek için akşam prime time’daki program akışında değişiklik yaptı. En büyük değişiklik ARD tarafından yapıldı. ‘Wider den tierischen Ernst’ adlı karnaval programının saat 20.15’te birinci kanalda yayınlanması ve ardından saat 22.50’de ‘Hart aber fair’ adlı yeni siyasi tartışma programının yayınlanması planlanıyordu. Ancak ARD bunun yerine saat 20.15’te 15 dakikalık ‘Brennpunkt’ programında depremle ilgili bilgiler ve güncel durum hakkında bilgi verildi. ZDF, 20 dakikalık özel bir program yayınladı. Bugünkü ‘Wiso’ adlı program deprem yayını için kısaltıldı. RTL televizyonu da saat 20.15’te ‘Kim Milyoner Olmak İster?’ programının yayınlanması gerekiyordu, ancak Köln merkezli kanal bunun yerine ‘Türkiye ve Suriye’de deprem felaketi’ başlıklı 15 dakikalık bir ‘RTL Aktuell Spezial’ yayınladı.

Almanya’dan 41 kişilik ekip Türkiye’ye gitti

Haberin Devamı

BILD YARDIM KURULUŞUNDAN 1 MİLYON EURO
Öte yandan Bild gazetesinin ‘Ein Herz für Kinder’ (Çocuklar için bir kalp) adlı yardım organizasyonu, Türkiye ve Suriye’deki deprem bölgeleri için 1 milyon Euro acil bağışta bulundu. ‘Çocuklar İçin Bir Kalp’ Başkanı Sarah Majorczyk, “Deprem bölgesinden gelen korkunç görüntüler hepimizi çok etkiledi ve küçüklere olabildiğince hızlı ve bürokratik olmayan bir şekilde yardım etmek bizim için büyük bir endişe kaynağı. Bu nedenle fonları derhal kullanıma açıyor ve bölgede yardıma ihtiyaç olanları destekliyoruz” dedi. ‘Çocuklar İçin Bir Kalp’ yardım kuruluşunun yanı sıra Almanya’dan Caritas International, Unicef, Alman Kızıl Haçı ve Diakonie Doğalar Afet Yardim-Katastrophenhilfe’den oluşan yardım kuruluşları da deprem bölgesine destek veriyor.

Haberin Devamı

Almanya’dan 41 kişilik ekip Türkiye’ye gitti

Greve giden Deutsche Post çalışanlarının Frankfurt’ta yaptığı mitingde depremden etkilenen Türkiye ve Suriye için pankart açıldı. Pankartta, “Burada yüzde 15 zam için savaşıyoruz, ama aklımız Türkiye’de, Suriye’de!” yazdı.

BAKMADAN GEÇME!