Almanya'da taciz depremi

Güncelleme Tarihi:

Almanyada taciz depremi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 09:02

Almanya'nın Köln ve Hamburg kentlerinde meydanlarda yeni yılı kutlayan genç kızların bir grup mülteci tarafından ağır taciz ve gaspa uğraması Almanya'yı ayaklandırdı. Sadece Köln'de 90 kadın cinsel saldırı ve tacize uğradıkları gerekçesiyle polise suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Açık bir toplum olan Almanya, bu yılbaşı kutlamalarında kitlesel taciz ve cinsel saldırı olaylarıyla sarsılıyor. Köln ve Hamburg'ta yeni yılı karşılamak için meydanlara koşan çok sayıda genç kız ve kadın taciz, cinsel saldırı ve gasp şoku yaşadı.

Cinsel tacize uğrayanların sayısının her geçen gün artması nedeniyle olay kamuoyuna gecikmeli yansıdı. Sadece Köln'de 90'ı aşkın kadın cinsel saldırı, taciz ve gaspa uğradıkları gerekçesiyle polise suç duyurusunda bulundu.

Hamburg'ta da yine aynı şikayetlerle çok sayıda kadın polise başvurdu. Kurban sayısının çok daha yüksek olduğu, utandıkları için bir çok kadının polise gitmediği sanılıyor. Yetkililer taciz edenlerin Arap ve Kuzey Afrikalı mülteciler olduğunu açıkladı.

Almanyada taciz depremi

Haberin Devamı

Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre Köln'de bin civarında Arap ve Kuzey Afrikalı mülteci gruplar halinde ana tren garı önündeki meydana girerek, kızları arkadan ve önden taciz etti .Aynı zamanda çantalarından cüzdan ve cep telefonlarını çaldı.

EĞER ETEK GİYMİŞ OLSAYDIM YANMIŞTIM

Kurbanlardan bir kadın olayı şöyle anlattı:

"İki kız, bir erkek arkadaş Köln'de meydanda yeni yılı karşılamaya gittik. Tren istasyonundan çıkar çıkmaz, kalabalık yabancı bir erkek grubuyla karşılaştık. Bakışları ürkütücüydü. Birbirimizden arka arkaya tutunarak kalabalığın arasından geçmeye çalıştık. Bir tünel açıldı. Ama birden elleriyle bizi taciz etmeye başladılar. Şansıma pantolon giymiştim. Eğer etek giymiş olsaydım yanmıştım.”

Polis yetkilileri,  "kurbanların, panik, korku ve şok içinde ağlayarak geldiğini, olay günü bir polis memurunun grubun arasından zorla bir kızı çekip çıkardığını, bazı kızlar ağlayarak, civardaki bar ve cafelerin kapısına kaçarak güvenliğe sığındığını" iletti.

MÜSAMAHA YOK

Almanyada taciz depremi


Haberin Devamı

Olay Almanya'da tam bir deprem etkisi yarattı. Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Henriette Reker, olayları “Ürkütücü” olarak niteledi ve dün acil bir kriz toplantısı düzenledi.

Reker, “Bir hukuk boşluğu yaratılmasına asla müsamaha etmeyiz” dedi.

Almanyada taciz depremi


Olayın yaşandığı Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Ralf Jaeger, “Kuzey Afrikalı bir grup erkeğin savunmasız kadınlara pervasızca cinsel saldırıda bulunarak, aşağılaması asla kabul edilemez” dedi.

Polis Sendikası Başkanı Arnold Pickert, “Eğer bizim açık toplumumuza uyum sağlamada ve özgürlüklere saygıda sorunu olan mülteciler varsa, bunun üzerine yasaların tüm gücüyle gidilmeli” diye konuştu.

Köln Polisi özel bir soruşturma komisyonu kurdu. Olay akşamı gözaltına alınan 10 şüpheliden üçü serbest bırakıldı. Olaylar yaşandığı sırada meydanda olan güvenlik güçlerinin olayları farketmemesi yoğun eleştiri konusu.

Haberin Devamı

RÜZGAR TERSİNE

Tacizcilerin mülteci olması mültecileri başlangıçta hoşgeldin diye karşılayan Almanya'yı korkuttu. Mülteci alımına karşı çıkanların eline önemli bir koz daha sundu. Yaşam güvencesi olmadığı için Avrupa'ya sığınan insanların özgür yaşam güvencesini tehdit etmesi ne anlaşılır ne de kabul edilebilir. Özgür yaşam biçiminin temel hak olduğu olduğu Almanya'da bu tür olaylar, mültecilere karşı esen acıma duygusu ve havayı bir anda tersine çevirebilir.

'Kadınlara yönelik saldırı beni dehşete düşürdü'

Almanyada taciz depremi


Hükümetin uyumdan sorumlu Bakanı Aydan Özoğuz, “kadınlara yönelik saldırı beni dehşete düşürdü” dedi. Olayın hızla soruşturulup tüm yanlarıyla aydınlığa kavuşturulmasını, saldırganların yakalanıp yargılanmasını isteyen Özoğuz, bunun her fırsatta suçlanan mülteci ve yabancılar için de büyük önem arzettiğini söyledi. Cinsel taciz olayı üzerine sosyal medyada mülteci ve yabancılara karşı kışkırtıcı mesajlar yağıyor.

Haberin Devamı

ADALET BAKANINDAN SERT AÇIKLAMA

Almanyada taciz depremi


Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas da olaylara karşı sert açıklama yaptı.Bakan Maas “Biz bu sinsi ve iğrenç saldırıya tahammül edemeyiz. Bu olay açıkça organize suçun yepyeni bir boyut kazandığını gösteriyor. Tüm saldırganlar hakkında soruşturma açılacak ve hesap verecekler. Biz kentlerimizde insanları çıplak şiddete teslim etmeyiz” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!