Almanya’da sabotaj tedirginliği

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da sabotaj tedirginliği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2022 09:50

Rusya ile Almanya arasındaki ‘Kuzey Akım 1’ ve ‘Kuzey Akım 2’ doğalgaz boru hatlarının Danimarka ve İsveç bölümlerindeki 3 yerde basıncın birden düşmesi konusunda sabotaj şüphesi ağırlık kazanınca, Almanya’da tedirginlik arttı.

Haberin Devamı

FEDERAL hükümetin, Almanya’daki önemli sanayi kuruluşlarına, kritik alt yapılara dönük olası saldırı ve sabotajları engellemek için önlemleri artırmaya başladığı ileri sürüldü. Bild gazetesi, Alman polisinin Kuzey ve Doğu Denizi’nde güvenliği sağlamak için harekete geçtiğini ve yüzen ne varsa denize çıkardığını yazdı. Federal İçişleri Bakanlığı da Almanya genelinde altyapının güvenliği için önlemlerin artırıldığını doğruladı. Telefon ve internet hatlarına siber saldırı tehlikesine dikkat çekilirken, kamu kurum ve kuruluşları ile işletmelere, dernek ve cemiyetlere IT güvenliğini yeniden gözden geçirme çağrısında bulunuldu.
Başbakan Olaf Scholz gibi Kovid-19 testi pozitif çıktığı için karantinada olan Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, “Daha kısa bir süre öncesine kadar hiç aklımızdan geçmeyen her türlü senaryolara hazırlıklı olmalıyız” açıklamasında bulundu. Faeser, aynı zamanda petrol ve doğalgaz boru hatlarına saldırı ve sabotaj tehlikesine de dikkati çekti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!