İki katil zanlısı da yakalandı

Güncelleme Tarihi:

İki katil zanlısı da yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2022 13:05

Almanya’nın Kusel ilçesinde trafik kontrolü yapan iki polis memuru, uğradıkları silahlı saldırıda başlarından vurularak hayatını kaybetti. Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, “Eylemin arkasındaki neden ne olursa olsun, bu bir infazı andırıyor” dedi. Polis, önce fotoğrafını paylaştığı 38 yaşındaki katil zanlısı Andreas Johannes Schmitt’i, hemen peşinden de 32 yaşındaki diğer katil zanlısını yakaladı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Rheinland-Pfalz eyaletine bağlı Kusel ilçesi Ulmet köyünde iki polis memuru, pazartesi günü sabaha karşı 04.20 sıralarında bir aracı durdurup kontrol etmek isterken silahlı saldırıya uğradı. Başından vurulan iki polis de hayatını kaybetti. Kaiserslautern Emniyet Müdürlüğü’nün verdiği bilgiye göre, bağlı oldukları merkeze telsizle şüpheli bir aracı durdurduklarını bildiren polislerin son sözü, “Bize ateş açıyorlar” oldu. Olay yerine giden takviye polis ekibi, 24 yaşındaki kadın polisi ölü, 29 yaşındaki mesai arkadaşını ise ağır yaralı olarak buldu. Ancak yaralı polis de daha sonra kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Kadın polisin silahını çıkarmaya bile fırsat bulamadan vurulduğu, erkek polisin ise karşılık vermesine rağmen kendisini koruyamadığı belirlendi.
ZANLILARDAN BİRİ YAKALANDI
Bazı medya organları, fail veya faillerin ormanlık bölgede kaçak yaban avına çıkmış olabileceklerini ve bagajda ölü yaban hayvanı olduğunu yazdı. Yaşamını yitirenlerden 24 yaşındaki kadın polisin henüz polis kolejinde öğrenci olduğu belirtildi. Saldırıyla ilgili geniş çaplı operasyon başlatan polis, önce fotoğrafını paylaştığı 38 yaşındaki katil zanlısı Andreas Johannes Schmitt’i, hemen peşinden de 32 yaşındaki diğer katil zanlısını yakaladı. Zanlıların her ikisi de Sulzbach kasabasında yakayı ele verdi. Polis başka saldırganların da olma ihtimaline karşı aramayı sürdürüyor.
‘ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ’
İki polisin de doğrudan kafalarına sıkılan kurşunlarla öldürülmesi, infaz edildikleri yorumlarına neden oldu. Derin bir üzüntü içinde olduğunu belirten Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, “Eylemin arkasındaki neden ne olursa olsun, bu bir infazı andırıyor ve polislerin her gün güvenliğimiz için hayatlarını tehlikeye attığını gösteriyor. Düşüncelerim, kurbanların aileleri, arkadaşları ve meslektaşlarıyla birlikte” dedi.
‘BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLECEK’
Eyalet Başbakanı Malu Dreyer de, saldırıdan dolayı büyük bir şok yaşadıklarını kaydederken, hayatını kaybeden polislerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, “Görev başındaki iki gencin hayatını kaybetmesinden dolayı derin üzüntü duyuyoruz” dedi. Dreyer, eyalet çapındaki resmi kurumlardaki tüm bayrakların yarıya indirileceğini ve polis araçlarına siyah kurdele takılacağını söyledi.

Haberin Devamı

İki katil zanlısı da yakalandı

Haberin Devamı

‘ÖLEN POLİSLERİN YASINI TUTUYORUZ’
Alman Polis Sendikası Başkanı Rainer Wendt, saldırının ülkede şok etkisi yarattığını söyledi: “Acımasız saldırı, Almanya’daki tüm polis teşkilatını dehşete düşürdü. Hepimiz hayretler içindeyiz ve dehşete düştük. Tüm düşüncelerimiz ve en içten duygularımızla hayatını kaybeden polislerimizin yakınlarıyla birlikteyiz. Bu korkunç saldırı aydınlatılmadan spekülasyonların yapılmaması gerekiyor.” Wendt, ayrıca güvenlik güçlerine yönelik şiddetin arttığını ve daha acımasız hale geldiğini söyledi. Kuzey Ren Vestfalya eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul de ölenlerin yakınlarına ve polislerin meslektaşlarına sabır ve başsağlığı diledi. Reul, polislerin hayatlarını korumak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını kaydetti. Sol Partili Thüringen Başbakanı Bodo Ramelow da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Rheinland-Pfalz’da görev başında korkakça öldürülen polis memurlarının yasını tutuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İki katil zanlısı da yakalandı

SİLAH RUHSATI VAR
İki polisin ölümüne neden olan zanlılardan birinin daha önce polis tarafından tanındığı iddia edildi. Alman Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, zanlının geçtiğimiz dönemlerde bir trafik kazasına neden olduğu ve olay yerinden kaçtığı belirtildi. Polis kaynaklarına dayanılarak verilen haberde, zanlının silah bulundurma ruhsatı olduğu ifade edildi. Hayatını kaybeden 24 ve 29 yaşlarındaki iki polisin sivil araç içinde oldukları, ancak üzerlerinde polis üniformaları ve güvenlik yelekleri bulunduğu kaydedildi.

İki katil zanlısı da yakalandı
İki katil zanlısı da yakalandı

 

BAKMADAN GEÇME!