Almanya'da gösterilerde olaylar çıktı

Güncelleme Tarihi:

Almanyada gösterilerde olaylar çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2016 16:41

Köln ve başka kentlerde yılbaşı gecesi mülteci oldukları söylenen gruplar tarafından kadınların taciz ve gasp edilmesi, Almanya'yı karıştırdı. İslam ve yabancı karşıtı Pegida hareketi, Almanya'nın bir çok kentinde gösteri yaptı. Gösterilerde olaylar çıktı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Köln ve Hamburg kentlerinde yılbaşı gecesi mülteci oldukları ileri sürülen bir grubun kadınları taciz ve gasp etmesi olayları Almanya'da aşırı sağ ve yabancı düşmanı Pegida hareketini cesaretlendirdi. Aşırı sağcı bir grubun Köln'de yabancı avına çıkmasının ardından İslam ve yabancı düşmanı Pegida hareketi Almanya'nın birçok kentinde önceki gün gösteri düzenledi.

Almanyada gösterilerde olaylar çıktı

Aşırı sağcı saldırganlar Connewitz semtinde bir döner büfesine saldırdı ve büfeyi harabeye çevirdi.

Leipzig ve Potsdam'da Pegida gösterilerinde olaylar çıktı. Araçlar ateşe verildi, dükkanların vitrin camları kırıldı ve evlere havai fişekler atıldı. Leipzig'te polis 100 kişiyi gözaltına aldı. 5 polis olaylarda yaralandı. Polis, patlayıcı madde, silah, uyuşturucu olmak üzere 57 suç olayı tespit etti.

Almanyada gösterilerde olaylar çıktı

Polis Leipzig'te olay çıkaran, 100 civarında maskeli aşırı sağcıyı gözaltına aldı.

250 SALDIRGAN

Almanya’nın fuar kenti Leipzig’te, Pegida’nın kolu Legida gösterisine 3 bin 500 civarında gösterici geldi. Pegida’nın kurucusu ve lideri Lutz Bachmann ile demagoglarından Tatjana Festerling de gösteriye katıldı. Festerling, Köln’de yılbaşı gecesi yaşanan olayları “Seks terörizmi” olarak niteleyerek, göstericileri Müslümanlara ve mültecilere karşı ateşledi.

Almanyada gösterilerde olaylar çıktı


Gösteriler sırasında 250 civarında maskeli aşırı sağcı holigan, ellerinde beyzbol sopalarıyla solcuların semti olarak tanınan Connewitz’e hareket etti ve yol boyunca dükkanların vitrinlerini indirdi. Çok sayıda araç ateşe verildi ve evlere havai fişekler atıldı. İtfaiye beş yangına müdahale etti.

Almanyada gösterilerde olaylar çıktı


Potsdam kentindeki yürüyüşte de Pegida göstericileriyle karşıtları arasında olaylar çıktı. Yedi polis yaralandı. Polis göstericilere karşı biber gazı kullandı. Münih’teki Pegida gösterisine 400 gösterici katıldı ve olaysız geçti.

Haberin Devamı

İSTİFA BASKISI ARTIYOR

Köln'deki olaylar nedeniyle Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanı Ralf Jaeger'e istifa baskısı artıyor. Bakan Jaeger, eyalet meclisindeki özel oturumda, olaylardan polisi sorumlu tutmuştu.CDU Grup Başkanı Armin Laschet, polis hatasından Jaeger’i sorumlu tuttu. CDU Genel Sekreteri Peter Tauber, Jaeger’in istifasını gündeme getirdi. Jaeger bugün Federal Meclis İçişleri Komisyonu’nda dinlenecek.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!