Almanya sığınmacılara 6 milyar Euro ayırdı

Güncelleme Tarihi:

Almanya sığınmacılara 6 milyar Euro ayırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2015 11:37

Almanya’da büyük koalisyon ortaklarının dün akşam yaptığı zirvede mülteci sorunu ele alındı. Görüşmede, Almanya’ya yaşanan mülteci akını karşısında 3 milyarı doğrudan, 3 milyarı da eyaletler kanalıyla olmak üzere 2016 yılı içerisinde mültecilere harcanacak miktarın oplamda 6 milyar euro olması kararlaştırıldı. Almanya 2015 yılı içerisinde mültecilere 1 milyar euro ayırmıştı.

Haberin Devamı

KOSOVA, ARNAVUTLUK VE KARADAĞ GÜVENLİ ÜLKE SAYILACAK

Koalisyon ortaklarının mülteci zirvesinde ayrıca, balkan ülkeleri Kosova, Arnavutluk ve Karadağ’ın güvenli ülkeler statüsüne alınması da kararlaştırıldı. Çıkartılacak yasa ile bu ülkelerden gelecek mülteci başvurularının kısa sürede sonuçlandırılarak geri gönderilmesi sağlanacak. Toplantıda, mültecilerin ilk kabul noktalarında para yerine malzeme verilerek acil ihtiyaçlarının karşılanması da görüşüldü.

NİHAİ KARAR 24 EYLÜL’DE

Alman basınında yer alan haberlere göre, mülteciler konusunda nihai kararın 14 Eylül’de yapılacak AB İçişleri Bakanları zirvesinden sonra 24 Eylül’de yapılacak federal hükümet ve eyaletler zirvesinde verilmesi bekleniyor. Federal Meclis (Bundestag) ve Eyaletler Meclisi‘nin ise (Bundesrat) kararlarının Ekim ayı içerisinde onaylaması öngörülüyor.

Haberin Devamı

Almanya’ya 800 bin dolayında mülteci gelmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!