Almanlar göçe de çifte vatandaşlığa da karşı

Güncelleme Tarihi:

Almanlar göçe de çifte vatandaşlığa da karşı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2022 10:56

Almanya’da SPD, FDP ve Yeşiller’den oluşan koalisyon hükümeti, göçün ve vatandaşlığa geçişin kolaylaştırılması için köklü reform planları yaparken, halkın buna sıcak bakmadığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Kamuoyu araştırma enstitüsü YouGov tarafından Alman Haber Ajansı (dpa) adına yapılan son kamuoyu yoklamasında, Almanların yüzde 61’inin hükümetin göç politikasına sıcak bakmadığı, hatta yüzde 28’inin ‘çok kötü’ bulduğu, sadece yüzde 27’sinin destek verdiği saptandı. Almanların yüzde 47’sinin “Göçün Almanya’ya etkisi olumsuz olur” görüşünü paylaştığı belirlenirken, olumlu bakanların oranı yüzde 29’da kaldı.

Almanlar göçe de çifte vatandaşlığa da karşı
EMEKLİLİK YAŞI YÜKSELMESİN’
Aynı kamuoyu yoklamasında, Almanların yarısından fazlasının Alman Vatandaşlık Yasası’nda değişiklik yapılarak Alman vatandaşlığına geçme koşullarını kolaylaştırma planına karşı olduğu da ortaya çıktı. Araştırmaya göre, Almanların yüzde 59’u çifte vatandaşlığa karşı yüzde 31’i ise destek veriyor. Alman vatandaşlığına geçebilmek için 8 yıl ikâmet etmiş olma koşulunun 5 yıla düşürülmesine Almanların yüzde 49’unun karşı olduğu da belirlendi. Hükümetin Alman vatandaşlığına geçmek isteyen 67 yaş üzeri göçmenlerde Almanca bilme koşulu aranmaması planına da Almanların yüzde 51’inin sıcak bakmadığı da saptandı. Almanya’da önümüzdeki yıllarda kalifiye eleman sıkıntısı çekileceği gerekçesiyle bazı çevreler emeklilik yaşının 70’e yükseltilmesini önerirken, Almanların çok büyük bir bölümünün buna karşı olduğu kaydedildi. Farklı yaş grubu mensubu Almanların yüzde 81’i emeklilik yaşının yükseltilmesin istemiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!