Alman politikacıların güzellik çabaları pahalıya patladı

Güncelleme Tarihi:

Alman politikacıların güzellik çabaları pahalıya patladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2023 11:14

Bu yılın ilk yarısında Almanya Başbakanı ve Bakanların kuaför ve kozmetik gibi güzellik giderleri için vergi mükelleflerinin 452 bin Euro ödediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da politikacıların güzellik için yaptıkları harcamaların son dönemlerde büyük ölçüde arttığı resmen açıklandı. Sağ popülist Almanya için Alternatif’in (AfD) soru önergesine hükümet sözcüsü tarafından verilen yanıta göre, Başbakan Olaf Scholz ile Bakanların bu yılın ilk 6 ayında kuaför, makyaj, kozmetik ve fotoğrafçı giderleri için toplam 452 bin 354 Euro 32 Cent ödeme yapıldı. 8 Aralık 2021 tarihinde göreve başlayan Scholz hükümetindeki kabine üyelerinin güzel görünme harcamalarının 2022 yılında vergi mükelleflerine 1 milyon 200 bin Euro’yu bulduğu ve bunun da bir yıl öncesine göre yüzde 80 artış anlamına geldiği de belirtildi.

Alman politikacıların güzellik çabaları pahalıya patladı

Haberin Devamı

EN ÇOK ÖDEME BAERBOCK’A
Başbakan Olaf Scholz’un makyaj giderleri için 2022 yılında 39 bin 910 Euro 95 Cent, fotoğrafçılar için de 510 bin 764 Euro 54 Cent ödeme yapıldığı belirlendi. Dış görünüm için en çok ödemenin Yeşillerli Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock adına yapıldığı da kaydedildi. Sürekli olarak yurt içi ve yurt dışı seyahatlere çıkan Baerbock’un güzel görünmesi için vergi mükellefleri geçen yıl 132 bin 552 Euro makyaj, kuaför ve kozmetik giderleri ödedi. Almanya’da yayınlanan en yüksek tirajlı günlük gazetelerden Bild, 1994 yılında bugün 80 yaşında olan dönemin FDP Berlin Eyalet Teşkilatı ve Meclis Grup Başkanı Carola Freifrau von Braun’un 8 kez gittiği kuaföre parti kasasından 1138 Mark ödediğinin ortaya çıkması üzerine istifa ettiğine yer vererek, dolaylı bir biçimde imada da bulundu.

BAKMADAN GEÇME!