Aldi’den Bakan Özdemir’e destek

Güncelleme Tarihi:

Aldi’den Bakan Özdemir’e destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2023 12:14

Federal Beslenme ve Tarım Bakanı Cem Özdemir’in, bundan böyle yasalarda öngörülen standartların üzerindeki koşullarda domuz beslenen işletmelere parasal destek verilmesi planına Et Ekonomisi Birliği tepki gösterirken, Almanya’nın önde gelen süpermarket zinciri Aldi’den destek geldi.

Haberin Devamı

SADECE Almanya’da değil, dünyanın farklı kesimlerinde marketleri bulunan Aldi, hedefin kalite ve hayvan koruması olduğunu ilan ederken, kapalı alanlarda beslenen hayvanlardan elde edilen et ürünleri satışını kademeli olarak azaltacaklarını açıkladı. Aldi’nin yasalarda öngörülen standartlara riayet edilmeyen tesislerden 2025 yılı itibariyle et ürünleri satın almayacağı, 2026 yılı itibariyle de ancak geniş alanlarda ve açık havada kaliteli ürünlerle beslenen hayvanların etini tüketicilere sunacağı belirtildi. Bakan Özdemir, Aldi’nin bu girişimini takdir ettiğini vurgularken, Almanya’da tüketicilerin de bu konuda daha duyarlı davranmaya başladığını söyledi. Özdemir, SPD, FDP ve Yeşiller’den oluşan koalisyon hükümetinin hayvanların daha iyi koşullarda beslenmesine özen gösteren işletmelere 1 milyar Euro yardım yapacağını da yineledi.
Almanya’da geçen yıl beslenen domuz sayısının 22.3 milyona düştüğü ve bunun son 32 yıldaki en düşük rakam olduğu açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!