50 mülteciyi bile hazmedemediler

Güncelleme Tarihi:

50 mülteciyi bile hazmedemediler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2015 13:37

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Almanlara İkinci Dünya Savaşı’nda ‘göçün ne demek olduğunu bizzat yaşadıklarını’ hatırlatarak, mültecilere daha fazla anlayış gösterin çağrısında bulundu. Ama Almanya’nın ‘PEGIDA ülkesi’ olarak adlandırılan Saksonya Eyaleti’nin küçük Freital kentinde 50 mülteci “Cinai yabancılar defolun” sloganlarıyla karşılandı.

Haberin Devamı

İslam ve yabancı karşıtı PEGIDA’cılar, “Freital kendini savunuyor, Freital İsyanı” diye sosyal medyada günlerdir kentlerine yerleştirilmek istenen 50 mülteciye karşı kampanya yürüttü. Kampanyanın başını ise PEGIDA’nın kurucusu Lutz Bachmann çekti.

Freital’da bir yurda yerleştirilmek için otobüsle getirilen 50 mülteci ellerinde poşet çantalarla otobüsten indi. Bir çoğunun elinde hiçbir şeyi yoktu. Mülteciler, protestolar ve polis koruması altında mülteci yurduna girdi. PEGIDA’cılara karşı ise küçük bir grup gösteri yaptı. İki grup arasında karşılıklı atışmalar yaşandı. “Mültecileri hoş geldiniz” diye karşılamak isteyen küçük grup, PEGIDA’cılara “Naziler defolun. Nazi domuzlarını burada istemiyoruz” diye slogan attı. PEGIDA saflarından bir kadın, fotoğraf çeken karşı göstericiye, “Suratını hafızama kaydettim” diye bağırdı. Polis mülteci yurdunun önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!