15 yıl oldu

Güncelleme Tarihi:

15 yıl oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2015 00:00

Almanya Başbakanı Angela Merkel, CDU Genel Başkanlığı’nda 15’inci yılını doldurdu. Merkel bu süre içinde üç genel seçim kazanıp partisini üç kez iktidara taşıdı.

Haberin Devamı

Angela Merkel, tam 15 yıl önce, 10 Nisan 2000 tarihinde Essen’deki kurultayda, delegelerin yüzde 95.9’unun oyunu alarak CDU Genel Başkanı seçildi. Ve o günden bu yana bu görevini sürdürüyor.

Genel Başkanlığı döneminde CDU’yu modernleştiren Merkel, partinin kapılarını göçmenler açtı.

Göçmenleri parti yönetimine aldı. Çok sayıda Türk kökenli de CDU’da önemli sorumluluklar üstlendi.

Aygül Özkan, Merkel liderliğindeki CDU’nun iktidara geldiği Aşağı Saksonya Eyaleti’nde kabineye giren ilk Türk kökenli oldu. Emine Demirbüken dört dönemdir CDU Federal Yönetim Kurulu üyeliği yürütüyor.

En son yapılan genel seçimlerde, Türk kökenli Cemile Giousouf, CDU milletvekili olarak Federal Meclis’e girdi. Merkel, geçen Aralık ayında yapılan kurultayda da yüzde 96.72 oy oranıyla bir kez daha CDU Genel Başkanı seçildi. Merkel, Helmut Kohl’den sonra Konrad Adenauer ile birlikte en uzun süre CDU Genel Başkanlığı yürüten isim oldu.

Merkel, Helmut Kohl’ün 1998’de kaybettiği seçimden yedi yıl sonra da partisini 2005’te yeniden iktidara taşıdı. 2009 ve 2013 genel seçimlerinde iktidarını korudu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!