Dünyadan en güncel haberler, Türkiye'den sondakika haberleri, ekonomi dünyasından en flaş gelişmeler için Hürriyet'in uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Ünlü Diyetisyen Taylan Kümeli, katıldığı bir konferansta insülin direnci ile ilgili önemli bilgiler verdi.
Yazdır
A
Yazı Tipi
Yazdır
A
Yazı Tipi
1
Abone Ol
Ünlü Diyetisyen Taylan Kümeli, katıldığı bir konferansta insülün direnci ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Kümeli, zeytinyağının yemeklere en son dökülmesi gerektiğinin altını çizdi.
2
Abone Ol
Konferansta diyabet ile insülin direncinin ne olduğu ve buna bağlı beslenme yollarını anlatan Taylan Kümeli, özellikle Tip 2 diyabetin gün geçtikçe yaygınlaşan bir rahatsızlık olduğunu belirtti.
Günümüzde diyabetin görülme sıklığı ve yarattığı tehlikeler nedeniyle tüm dünyada önemini gittikçe arttıran bir sağlık sorunu olduğunu anlatan Kümeli, "Yaşam tarzındaki hızlı değişim ile birlikte gelişmiş ve gelişmekte olan toplumlarda özellikle tip 2 diyabet prevelansı hızla yükselmektedir. Beslenme ve yaşam tarzındaki yanlışlıklara bağlı olarakta son yıllarda gençlerde ve çocuklarda da tip 1 ve tip 2 diyabet rahatsızlığı görülüyor" dedi.
3
Abone Ol
İnsülin rezistansı teşhisi konulan kişinin ilk önce kendisiyle yüzleşmesi gerektiğini ifade eden Taylan Kümeli, "Kendi durumunuzu doğru olarak algılamak gerekiyor. Kişi beslenmesini kendinden saklamamalı. Tıbbi tedavinin yanında tüketilen besinler de çok önemli. Bu tür hastalar için glisemik indeksi düşük olan yiyeceklerden oluşan bir beslenme düzeni oluşturulmalı" diye konuştu.
4
Abone Ol
"Zeytinyağı yemeklere en son dökülmeli"
Taylan Kümeli, zeytinyağının çabuk buharlaşma özelliği olduğunu söyledi. Kümeli, yemek yaparken zeytinyağının en son konulması gerektiğini ifade ederek, "Sağlıklı beslenme için yemek yaparken sebze ve domatesi kavurmadan suyla pembeleştirmemiz gerekiyor. Yemek piştikten sonra zeytin yağını ilave etmeliyiz" dedi.