Güncelleme Tarihi:
Balık yaz kış sofralarda kendine yer buluyor. Lezzeti ve sağlıklı olmasıyla sofraların baş tacı aman temizlerken ve pişirirken ellere sinen o koku rahatsız edici olabiliyor. Fakat birkaç basit formülle bu sorunu ortadan kaldırmak mümkün.
Limon asidik bir içeriğe sahip. Bu yapısı sayesinde limon kokusunu yok edebilirsiniz. Bunun için limonu ikiye ayırın ve ellerinizi ovalayın. Daha sonra bol su ile ellerinizi güzelce yıkayın.
Parmaklardaki balık yağı kalıntılarını söküp atan karbonatı, suyla karıştırıp macun kıvamına getirin. Ardından parmaklarınızı bu macuna bulayıp birkaç dakika ovalayın. Bol suyla duruladığınız ellerinizden koku silinip gidecek.
Mutfak ve yiyeceklerin temizliğinde işe yarayan doğal malzemelerin başında gelen limon suyu ve sirke, en yaygın bilinen balık kokusu çözümlerinden biridir.
Parmaklarınızı limon ya da sirkeyle ovaladığınızda, balık kokusunun hafiflediğini hatta yok olduğunu görebilirsiniz.
Paslanmaz çelikten elde edilen ürünlere temas ettiğinizde, kokuya yol açan kimyasallar etkisiz hale gelecektir. Mutfak evyesi, tencere, tava ya da kaşık çatalla deneyip gözlerinizle görebilirsiniz. Örneğin elinizi metal kaşıkla ovalayarak yıkayın. Kokudan eser bırakmayacak.
Bebeklerin temizliğinde kullanılan gözenekli nemli bebek mendilleri ellerinizdeki kokunun giderilmesinde de işe yarar.