Daha çok yiyerek zayıflayın

Güncelleme Tarihi:

Daha çok yiyerek zayıflayın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2012 00:00

Diyetinizi ekleyeceğiniz bu besinler sizi zayıflatacak.

Haberin Devamı

"Daha çok yiyerek zayıflamak" kulağa gerçek olamayacak kadar harika gelse de, diyetinize bazı besinleri ekleyerek zayıflamanız mümkün. İşte hayattan daha çok keyif alarak kilo verebilmenin sırrı.

İşte zayıflamayı hızlandıran yiyecekler

YUMURTA EKLEYİN

Protein deposu olan yumurta, aynı zamanda çok özel bir besin maddesi. Yapılan bir araştırma, güne yumurta yiyerek başlamanın kilo vermede son derece etkili olduğunu gösteriyor. Araştırmaya katılan denekler arasında rejim yapan ve sabah kahvaltısında bir yumurta yiyenler sekiz haftada kilo vermişler. Diyet yapan ve - aynı kaloriyi içeren - kahvaltıda poğaça yiyenler ise sadece 1,5 kilo verebilmişler. Yumurta yiyenlerin belleri de diğer gruba kıyasla yüzde 83 daha çok incelmiş. Araştırmada, yumurtanın nedeni tam olarak anlaşılamayan bir etkisi daha ortaya çıkmış: Yumurta grubunun günün geri kalanında daha az yemek yediği gözlemlenmiş.

YAĞ EKLEYİN

Tabağınızda daha az yağ olması, vücudunuzda da daha az yağ olacağı anlamına gelmez. Yağ tüketimini kısıtlamanın zayıflama üzerinde herhangi bir olumlu etkisi bulunmuyor. İşte bunun en açık kanıtlarından biri: Amerika'da yağ tüketimi giderek azaldığı halde (bütün market rafları yağsız veya az yağlı ürünlerle dolu) toplum giderek şişmanlıyor. Birçok insan, kilo vermek veya kilosunu korumak için mümkün olduğunca az yağ tüketmeye çalışıyor. Oysa yağ karbonhidrat veya proteinden daha çok kiloaldırmıyor. Önemli olan, tükettiğiniz toplam kalorinin çok fazla olup olmadığı.

SU EKLEYİN

Birçok diyet içecek gibi su da sıfır kalori içeriyor. Fakat diğerlerinden farklı olarak kalori yakmaya da yardımcı oluyor. Yeterli miktarda su içmediğinizde metabolizmanız yavaşlar. Dahası, vücudunuz susuzluğu açlık olarak algılayabilir ki, bu da gereksiz kaloriler ve kilolar anlamına gelir. İdeal olarak günde 8-10 bardak su içmelisiniz.Yemekten önce 1-2 bardak su içmek de daha az yemenize yardımcı olabilir.

TAHIL GEVREĞİ EKLEYİN

Gece acıktınız ve mutfağın altını üstüne getirip, bir sürü kalori tükettiniz... Bunun yerine kendinize bir kase tam tahıl gevreği koyup, üzerine az yağlı süt eklemeye ne dersiniz? Akşam atıştırmaları yüzünden kilo sorunu yaşayanlar üzerine yapılan bir araştırmada, deneklere akşam yemeğinden en az 90 dakika sonra tam tahıl gevreği verilmiş (150 kalori, 3 gram protein ve 25 gram karbonhidrat). Tahıl gevreği yiyen grup bir ay sonra bir kilo verirken, normal gece atıştırmalarına devam eden grup bir kilo almış. Sabah kahvaltısı olarak tahıl gevreği yemek de kilo kontrolü için etkili bir yöntem. Günün ilk öğününde tam tahıl gevreği yiyerek iştahınızı kontrol altında tutabilirsiniz.

LİF EKLEYİN

Birkaç kilo vermenin en kolay yolu genelde göz ardı edilir. Normalde hepimizin günde en az 20-30 gram lif tüketmesi gerekirken, birçoğumuzun diyeti bu miktarın ancak yarısını içeriyor. Kalorilerini kısıtlamayıp, beslenme düzenlerine lifli gıdalar ekleyenlerin dört ayda iki kilo verdikleri görülmüş. Düşünsenize, her zaman yediklerinizi yiyorsunuz ama kilo veriyorsunuz! Lif, besinlerin sindirim sisteminden geçişini hızlandırarak, vücudun kalori alımını azaltıyor. Daha fazla lif için diyetinize tam tahıl ekmeği ve kahverengi pirinç ekleyin ve meyveleri soymadan yemeye çalışın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!