Xiaomi 12T ve Xiaomi 12T Pro incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2022 12:35

Xiaomi, akıllı telefonlarda çıtayı ‘mega’ seviyeye çıkardı, yeni 12T ve 12T Pro modelleriyle Türkiye’de kullanıcıların karşısına çıktı. Bir süredir her ikisiyle de birlikte vakit geçiriyorum ve anlatacak gerçekten de çok şey var. O halde sözü çok uzatmayalım, Xiaomi’nin bu yeni mega telefonlarına yakından bakalım.

Xiaomi 12T serisi, ‘Anı Mega Yaşa’ sloganıyla duyuruldu. Bir amiral telefonda olması gereken hemen her özellik bu seride de mevcut, ama bazı özellikler öyle ileri bir noktaya taşınmış ki sınırları gerçekten de zorluyor.

Her iki telefon da birbirine benzer bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Hem zarif bir tasarıma sahip hem de mat gövdesiyle birlikte sağlamlık hissini alıyorsunuz. Ancak kamera ve diğer bazı noktalarda aralarında önemli farklar var. 

Xiaomi 12T ve Xiaomi 12T Pro incelemesi

Önce kamera ile başlayalım. Xiaomi 12T Pro, 200 MP görüntüleme sistemi ile birlikte geliyor. Arka yüzde kamera kurulumunun yanında 200 MP’yi gördüğümde şaşırmadım değil. Bir telefonda görüntüleme sistemi daha ne kadar iyi olabilir derken 12T Pro’nun ultra yüksek çözünürlüklü mega görüntü sensörü tüm dengeleri değiştirecek gibi.

Öncelikle her koşulda iyi bir fotoğraf ve video çeken bir telefon arıyorsanız yapay zeka destekli 12T Pro beklentilerin ötesinde bir performans sunuyor. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Yaptığım pek çok çekimde de şaşırtıcı derecede iyi sonuçlar aldım. Telefonunuzla fotoğraf çekerken 200 MP görüntü almak istediğinizde kamera ayarlarından Daha Fazla kısmına girip Ultra HD bölümüne dokunuyorsunuz. Sonrasında 200 MP seçeneğini aktif hale getiriyoruz. Hepsi bu. Ardından çektiğiniz görüntülerdeki kaliteye bir bakın. Detayların kaybolmadığını, fotoğrafa zum yaptıkça daha fazla detayın ortaya çıktığını görüyoruz.

Bu kameranın tek özelliği 200 MP görüntü yakalaması değil elbette. Aynı zamanda bu mega görüntü sensörü, OIS ve 8P lense de sahip. Her zaman çekimlerimizde tripod kullanacak değiliz ve hareketli çekimlerde de titremeler büyük bir sorun. İşte bu noktada OIS yani Optik İmaj Sabitleyici özelliği hayat kurtarıyor. Bu özellik, kameranın hareketini yakından izleyerek çekilen görüntüleri sabitliyor ve el titremesi gibi çekimlerimizi bozacak sorunları önlüyor.

Xiaomi 12T ve Xiaomi 12T Pro incelemesi

200 MP Xiaomi ProCut, kullanırken büyük keyif aldığım bir özellik oldu. Bu ultra yüksek çözünürlükte görüntüyü aldıktan sonra fotoğrafınızı kırpıp değiştirerek her biri ideal kompozisyonunuza sahip olan beş farklı görüntüye dönüştürebiliyor.

Bir başka önemli nokta da ProFocus desteği sayesinde yaptığınız çekimlerde odağı koruyabilmeniz. Gelişmiş yazılım algoritmalarını kullanan 12T Pro, kullanıcıların odak kaybetmeden hızlı hareket eden nesneleri yakalamasını sağlıyor.

Saniyede 30 fotoğrafa kadar ultra seri çekim de yapabilen 12T Pro, ışığın yeterli olmadığı anlarda boyundan büyük bir iş çıkarıyor. Bilirsiniz, ışık yeterli olmadığında çekilen görüntülerde detaylar kaybolur, kötü bir kalitenin ötesine gidilemez. 12T Pro ise gelişmiş bir kamera sistemiyle geldiğinden karanlıkta da bana mısın demiyor. Gece çekimlerinde, loş ışıkta çekimleriniz daha az gürültülü olurken bulunduğunuz yer karanlık olsa bile fotoğraf net ve güzel görünüyor. 12T Pro, aynı zamanda ultra geniş açı ve makro kameraya da sahip ve bu noktada ihtiyaç duyduğumuzda iyi bir iş çıkarıyor.

Xiaomi 12T ve Xiaomi 12T Pro incelemesi

Xiaomi 12T de kamera performansı söz konusu olduğunda iddialı bir model. 108 MP çözünürlüğünde görüntü alabilen 12T’nin bu ana kamerasına 8 MP ultra geniş ve 2 MP makro kamera eşlik ediyor. Çekimleri gayet iyi ve düşük ışık koşullarında da parlak fotoğraflar çekilebilmesine imkan veriyor.

12T serisi, kamera performansında gösterdiği başarıyı güçlü işlemcileriyle sürdürüyor. Hemen her uygulama ve oyun akıcı bir hızda çalışıyor. 12T Pro’ya hem pili yormayan hem de aşırı ısınma gibi bir probleme yol açmayan Qualcomm’un 4 nm sürecinde üretilen en yeni nesil mobil işlemcilerinden biri güç veriyor.

Aşırı ısınmayı önlemek adına özel bir yapı kullanıyor. Xiaomi 11T Pro'ya göre yüzde 65 daha büyük ve yüzde 125 daha yüksek termal kaplama malzemesiyle donatılmış. Xiaomi T serisinin bugüne kadarki en büyük buhar bölmesine sahip soğutma sistemi, yoğun veya ağır kullanımlar sırasında bile çekirdek sıcaklığını etkili bir şekilde azaltabiliyor. Böylece aşırı ısınma endişesi olmadan telefonunuzu kullanabilirken, güç verimliliği de sağlanmış oluyor.

Xiaomi 12T ve Xiaomi 12T Pro incelemesi

Xiaomi 12T’ye ise MediaTek’in 5nm sürecinde üretilen MediaTek Dimensity 8100-Ultra işlemcisi güç veriyor. Tamamen yeni bir GPU yapısı ile gelen çipset, performans ve güç verimliliğini bir önceki modele kıyasla yüzde 30 oranında yukarı taşıyor.

Ayrıca daha hızlı saat, önbellek ve depolama alanı ile birlikte kullanıcı deneyiminde de kayda değer bir iyileştirme sağlanmış. Fotoğraf veya video çekerken, film izlerken ya da sosyal medyada gezinirken her zaman performans hep üst seviyede ve birçok farklı senaryoda kullanıcısının ihtiyaçlarına gerektiği gibi yanıt verebiliyor.

Peki tüm bunları yapabilen 12T serisinin bataryası nasıl? Bizim günlük rutinimize ayak uydurabiliyor mu? Ne kadar hızlı şarj oluyor? Gün içinde bizi priz başına mahkum bırakıyor mu?

Xiaomi 12T ve Xiaomi 12T Pro incelemesi

12T serisi, kamera ve işlemci tarafında gösterdiği yüksek performansı bataryasına da taşıyor.  Her iki modelde de 5000 mAh kapasiteli pil mevcut ve her ikisi de 120W HyperCharge özelliğini destekliyor. 19 dakika gibi oldukça kısa bir sürede bataryası tamamen boş olan telefonlarınızı yüzde 100’e kadar doldurabiliyorsunuz. Tam şarj olan telefonunuz, tek dolumda 13.5 saate kadar ekranı açık kullanılabiliyor.

Yani telefonunuzu 19 dakika şarj ederek tüm gün size rahatça eşlik edecek bir telefon kullanıyorsunuz. Daha ne olsun!

AdaptiveCharge teknolojisini de atlamayalım. Bu teknoloji, kullanıcıların günlük şarj rutinlerini öğreniyor ve uzun kullanımlar söz konusu olduğunda pil durumunu buna göre optimize ediyor. Böylece hem batarya ömrü verimli kullanılıyor, hem de süper şarj teknolojisi ile yarı yolda telefonsuz kalmıyorsunuz.

Xiaomi 12T ve Xiaomi 12T Pro incelemesi

Batarya noktasında Xiaomi’nin 12T ve 12T Pro arasında ayrım yapmaması ve her iki modelde de bu teknolojileri kullanması da bence çok iyi olmuş. Böylece 12T Pro yerine 12T alacak kullanıcılar da bu teknolojiden faydalanabilecek.

Sonuç itibariyle Xiaomi 12T serisi her açıdan sınırları zorlamayı başarmış. Kamera performansında çok daha fazlasını istiyorsanız, oyun ve uygulamaları akıcı bir hızda deneyimlemek sizin için önemliyse ve priz başında beklemeyi benim gibi sevmiyorsanız, ‘anı mega yaşamak’ için 12T serisi tam da size göre.




İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!