Tolga Andaç: Ankara’da konut üretiminin artmasını bekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Tolga Andaç: Ankara’da konut üretiminin artmasını bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2023 16:57

Mülk Kaynak Gayrimenkul’ün kurucusu gayrimenkul uzmanı Tolga Andaç, dövizdeki dalgalanma nedeniyle durgunluk yaşayan sektörde gözlerin yeni ekonomi yönetiminde olduğunu söyledi. Andaç, “Piyasanın normalleşmesini bekliyoruz. Ankara özelinde ise konut üretiminin artacağını öngörüyoruz” diye konuştu.

Başkent Ankara’da emlak sektöründe hizmet veren Mülk Kaynak Gayrimenkul’ün kurucusu Tolga Andaç, dövizde yaşanan dalgalanmanın gayrimenkul sektörüne olan etkisini ve beklentileri değerlendirdi. Kurlardaki artışla birlikte peşin satışların azaldığını belirten Andaç, “Sadece peşin satışlar değil, banka kredisi kullanımı da gün geçtikçe azalıyor. Mevcut durum, piyasada bir durgunluk yaşanmasına neden oluyor. Alıcıların da satıcıların da kafası karışık. Yeni ekonomi yönetiminin atacağı adımlarla piyasanın normalleşmeye başlamasını bekliyoruz” diye konuştu. 

YARISI BİZDEN SEKTÖRE CAN SUYU OLACAK 

Dövize bağlı olarak enflasyonda yaşanan artışın inşaat maliyetlerine direkt yansıdığına vurgu yapan Tolga Andaç, bu durumun kentsel dönüşüm noktasında da sıkıntı yarattığını, gözlerin Yarısı Bizden Kampanyası’nda olduğunu söyledi: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kentsel dönüşüm paketinde yer alan yüzde 50 desteği sektöre deyim yerindeyse can suyu olacak. Vatandaşlara kolaylık sağlayacak bu kampanya sayesinde kentsel geri dönüşümle dayanıklı ve kaliteli binaların sayısı artacak. Bu da gayrimenkul alanında harekete neden olacak.” 

DÖNÜŞÜM FİYATLARA POZİTİF YANSIYACAK 

Kampanyaya Ankaralıların da büyük ilgi gösterdiğine dikkat çeken Tolga Andaç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ankara, Türkiye’de kentsel dönüşümün ilk adımına ev sahipliği yapan şehrimiz. 1990 yılında uygulanmaya başlanan 'Gecekondudan Çağdaş Konuta Projesi' Türkiye’de gerçekleştirilmiş olan ilk kentsel dönüşüm projesiydi. Ankara bu tarz konularda hep öncü olmuştur, olmaya da devam edecektir. Özellikle Polatlı ve Sincan tarafında ciddi bir yapılaşma bekliyoruz. Burada konut projelerinin hızlanmasının emlak fiyatlarına da pozitif yansıyacağını, Ankara özelinde gayrimenkul sektörünün daha hızlı toparlanacağını öngörüyoruz.”

İlandır

BAKMADAN GEÇME!