QM Awards‘22 sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

QM Awards‘22 sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2023 17:15

Turizm sektörümüzün 2022 yılında Kalite Yönetiminde ‘en başarılı’ olmuş marka ve isimleri; Cosmos Theatre’da gerçekleştirilen QM Gala’da görkemli bir törenle QM Awards ödülleriyle buluştu.

GM Turizm ve Yönetim Dergisi tarafından bu yıl 13’üncü kez verilen QM AWARDS – QM TURİZM KALİTE YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ ile geçen yıl kalite yönetimindeki başarısıyla öne çıkan turizm marka ve profesyonelleri ile paydaşları ödüllendirildi.

2022 yılının ‘en iyilerini’ yine turizm sektörü profesyonelleri ile paydaşlarının oyları belirledi. QM Awards web sitesi üzerinden yapılan iki aşamalı ankete bu yıl 90 bin 875 kişi katıldı. Türkiye’nin en kapsamlı turizm ödüllerinin sahipleri bu yıl 31 Mayıs 2023’te Cosmos Theatre’da gerçekleştirilen QM Gala 22’de ilan edildi.

Turizm sektörü profesyonelleri ile paydaşlarının buluştuğu görkemli gala gecesinde kimi zaman eğlenceli kimi zaman duygu dolu anlar yaşandı. Turizm sektörünün gecede verdiği ortak mesaj ise “Türk turizmini birlik ve beraberlik içinde geliştirmek” oldu.

MERAL: HEPİMİZİN TURİZME İNANCI TAM

Açılış kokteyli ile başlayan gece Cosmos Theatre’ın adeta gastronomi şöleni yaşatan menüsü ile geceye devam etti. Ödül heyecanının yaşandığı özel gecede açılış konuşmaları GM Center Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral ile başladı. Meral, “Turizm sohbetlerinde, yazılarımda hep aynı şeyi söylüyorum, ‘Biz kocaman bir aileyiz.’ Bunu bu akşam bir kez daha ispatladınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Sizlerin katkılarıyla Türk turizmi dünyada söz sahibi olmaya devam ediyor. İnişler, çıkışlar her zaman olacaktır ama hepimizin turizme inancı tam. Bu yıl QM Awards için belirlediğimiz slogan ‘kalite hayattır’. Bunu burada olan herkes çok iyi biliyor” diye konuştu.

QM Awards‘22 sahiplerini buldu

Selçuk Meral 

PERÇİN: QM AWARDS BİR ANTALYA MARKASI

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’yı da temsilen konuşan TÜRSAB Akdeniz BTK Başkanı Rıza Perçin, “Buradan Selçuk Meral’e teşekkürlerimi iletiyorum. QM Awards bir Antalya markası, bizim için çok değerli. Turizmin her alanında önemli çalışmalar yapıyorlar. Bugün burada ‘en iyiler’ değerlendirilecek ama şunu söylemek isterim ki tüm turizm sektörümüz işini ‘en iyi’ şekilde yapıyor” diye konuştu.

KAVALOĞLU’NDAN DUYGUSAL KONUŞMA

AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu da konuşmasına Selçuk Meral ve QM ekibine teşekkür ederek başladı. Kavaloğlu, “Bu özel geceyi 13. Kez düzenleyebilme başarısını gösteren sevgili Selçuk Meral ve ekibine teşekkür ediyorum. Bizler çok güzel bir meslek icra ediyoruz, hep birlikte. Fakat her dönem krizlerle boğuşuyoruz, öncelikle her kriz anında birlikte olabilmeyi becerebilen, her kriz anında birlikte olup bu işin içinden çıkabilen siz değerli meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmasının sonunda konuklara duygusal anlar yaşatan Kavaloğlu şöyle devam etti:

“Böyle özel gecelerde aklıma aramızda olamayanlar geliyor. Onları da hasretle ve rahmetle anıyorum. Çünkü ben X jenerasyonu bir yöneticiyim. Bizden önceki Boomerlar, maalesef bir kısmını kaybettik. Onları kaybettiğimiz için çok üzgünüm. Biz büyüklerimizden bazen ne yapmamız gerektiğinden çok ne yapmamamız gerektiğini öğrendik ama bizden sonraki jenerasyona ne yapmaları gerektiğini öğretecek bir jenerasyon olarak ilerliyoruz. Dolayısıyla ben, Antalyasız ve Türkiyesiz bir dünya turizmi olamayacağını her dönem vurgulamaya devam edeceğim. Buraya da katkı sağlayan, özellikle Antalya Turizm Fuarını bir marka haline getiren Selçuk Meral ve arkadaşları gibi arkadaşlara da özellikle müteşekkir olduğumu belirtmek istiyorum” dedi. AKTOB Başkanı; tasarımında ay-yıldızlı bayrağımızdan esinlenilen QM Ödülleri için de GM ekibine ayrıca teşekkür etti.

QM Awards‘22 sahiplerini buldu

Selçuk Meral 

ÖDÜL SAHİPLERİ BİRLİKTELİĞİ VURGULADI

Bu yıl 10 kategori 76 branşta verilen QM AWARDS 2022 ödülleri birbirinden değerli turizm profesyonelleri ve yöneticiler tarafından sahiplerine takdim edildi. Ödül vermek için sahneye çıkan BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz, “En iyisi sizlersiniz” diyerek salona seslendi. Ödül almaya çıkan Mete Vardar ise deprem bölgesine dikkat çekti. Vardar, “Hepimiz ticaret yapmaya çalışıyoruz. Özellikle kültür turlarını sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. Deprem bölgesinde hepimiz canı gönülden elimizden geleni yaptık. Tüm acenteler seferber oldu. Hep söylediğimiz gibi ‘Biz birlikte güzeliz.’ Bizden sonra gelecek kuşağa doğru mesajlar vermek adına deprem bölgesine turlarımız devam edecek. O bölgenin yaşaması turizmden geçiyor. Bunu unutmayalım” dedi.

ALŞAN: SELÇUK MERAL HİÇBİR KRİZDE VAZGEÇMİYOR

Gala gecesinin ev sahiplerinden biri olan Nirvana Hotels CEO’su Korhan Alşan da QM Awards hakkında konuştu. Alşan, “Selçuk Meral hiçbir krizde vazgeçmiyor. Her türlü krizde ‘Emin misin Selçuk?’ diye soruyorum. Her seferinde başarıyor” dedi. Alşan Cosmos Theatre’ın turizm sektörü açısından önemine dikkat çekti. Alşan, “Antalya çok önemli bir destinasyon. En iyileri konuşurken eksiklerimizi de konuşmamız gerekiyor. Turisti dışarıda ağırlayacağımız mekan konusunda eksiklerimiz var. Bu duyguyla yola çıktık, biz yöneticiler fikirlerini iletir ama yatırımcıların da yol açması gerekiyor. Dolayısıyla öncelikle Kilit Group’a cesaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Herkesten Cosmos Theatre’a sahip çıkmasını istiyorum” diye konuştu.

KİLİT: BURASI SİZİN

Kilit Group Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Kilit de sözlerine Antalya vurgusuyla başladı. Kilit, “Antalya her şeyi hakkediyor. Çok ciddi potansiyeli olan bir destinasyon. Bu yüzden tüm turizm paydaşlarına; çalıştığımız, çalışmadığımız, küs olduğumuz, birbirimizi sevdiğimiz, bizi seven, sevmeyen ne olursa olsun, burası sizin. Land of Legend nasıl bir marka olduysa, bunu kazandıran aile nasıl Antalya’mıza değer kattıysa burası da sizlerin desteğiyle öyle olacak” dedi.

HEM GÖRSEL HEM DE İŞİTSEL ŞÖLEN

Ödül töreninde Cosmos Girls dans gösterileri ile görsel şölen yaşattı. Tören sonunda Selçuk Meral, toplu fotoğraf için önce tüm kazananları ve ardından da QM’e emek veren tüm GM Center ekibini sahneye davet ederek kutladı. Törenin ardından ise Enbe Orkestrası muhteşem bir müzik ziyafeti verdi. Konuklar DJ performansıyla eğlencenin doruklarına ulaşarak gecenin tadını çıkardı.

QM Awards‘22 sahiplerini buldu

İŞTE QM AWARDS 2022 SAHİPLERİ

TÜRKİYE'NİN EN İYİ QM OTELLERİ

BN Hotel Thermal & Wellness, NG Afyon, Gloria Sports Arena, Maxx Royal Belek Golf Resort, Regnum Carya, Cullinan Belek, Maxx Royal Kemer Resort

TÜRKİYE'NİN EN İYİ QM DESTİNASYON AİLE OTELLERİ

Kirman Leodikya Resort, Aydınbey King's Palace & Spa, Paloma Oceana, Limak Atlantis Deluxe Hotel & Resort, Lara Barut Collection, Mirage Park Resort, Club Hotel Phaselis Rose, Maxeria Blue Didyma Hotel, Palm Wings Ephesus Resort & Hotel, Liberty Fabay, Grand Yazıcı Club Turban Thermal Hotel, La Blanche Island Bodrum, Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa, NG Phaselis Bay

TÜRKİYE'NİN EN İYİ QM BÖLGESEL ŞEHİR OTELLERİ

Divan Diyarbakır, Doubletree By Hilton Hotel Van, DoubleTree by Hilton Hotel Trabzon, JW Marriot Ankara, Divan İstanbul, Swiss Otel Büyük Efes, Divan Mersin

TÜRKİYE'NİN EN İYİ QM RESORT OTELLERİ

Titanic Luxury Collection Bodrum, Lujo Hotel Bodrum, Calista Luxury Resort, Nirvana Cosmopolitan

TÜRKİYE'NİN EN İYİ QM ZİNCİR OTEL MARKALARI

MP Hotels, Rixos Hotels

SPONSOR AWARDS

Grass Group Company, Hotech, V Ajans Medya Prodüksiyon, A.T.R. Touristic, HelloOtel, Hürriyet, SAN TSG, Fly Kıbrıs Hava Yolları, Sun & Fun Holidays, HotelRunner, Cosmos Theatre, Nirvana Cosmopolitan, Antalya Turizm Fuarı

TÜRKİYE'NİN EN İYİ QM KONAKLAMA SEKTÖRÜ EĞLENCE HİZMETLERİ

Rainbow Entertainment, Steps Production, Seans Organizasyon

TÜRKİYE'NİN EN İYİ QM SEYAHAT TEKNOLOJİLERİ

Digital Exchange, Sejour, Elektraweb, Paximum, HotelRunner

TÜRKİYE’NİN EN İYİ QM İÇ PAZAR TUR OPERATÖRLERİ

Türkiye'nin En İyi QM Outgoing İç Pazar Tur Operatörü Jolly Tur, Türkiye’nin En İyi QM Dijital Tur Operatörü / Acentesi tatilbudur.com, Türkiye'nin En İyi QM İç Pazar Tur Operatörü – ETStur

TÜRKİYE’NİN EN İYİ QM ULUSLARARASI PAZAR TUR OPERATÖRLERİ VE ACENTELERİ

Enda Tour, Bilyana Golf Holidays, Summer Tour, Old Tuşba Tour, Calypso Tour, Akay Travel, Fibula Travel, Corendon Touristic, Anex Tour, FTI, Jet2 Holidays, Adonis Tour, TUI, Hotelbeds

KALİTE YÖNETİMİ QM ÖZEL ÖDÜLLERİ

BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Prime Travel, Pronto Tour, Setur, Armas Global, Megasaray Hotels, Jolly Tur, Cosmos Theatre, TatilBudur, Cullinan , Fun & Sun Travel Oğuz Ergül, Nirvana Hotels CEO - Korhan Alşan, Miracle Resort Hotel Genel Müdürü - Ahmet İllez, AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Kilit Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kilit, Pegas Touristik-Ramazan Akpınar

İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!