Prof. Dr. Köksal Yuca: Türkiye, burun estetiği alanında dünyada bir numara!

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Köksal Yuca: Türkiye, burun estetiği alanında dünyada bir numara
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2023 11:15

Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Ağız Yüz Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Köksal Yuca, tartışmasız olarak burun estetiğinde dünyada bir numaranın Türkiye olduğunu açıkladı.

Son yıllarda Türkiye’ye gelen turistlerin önemli bir kısmının estetik cerrahi müdahaleler için seyahat ettikleri görülüyor. Yaklaşık son 10 yılda, artan sosyal medya uygulamaları sayesinde dünyada sayısı en çok artan estetik ameliyatın burun estetiği ameliyatları olduğu belirtiliyor. 

Estetik cerrahi uygulamalar içinde burun estetik ameliyatları medikal turizmde önemli bir paya sahip. Türkiye pazarlama karmasını oluşturan ürün, fiyat, süreç, fiziksel ortam ve insan unsurları konusunda avantajlı bir konumda bulunuyor. 

Prof. Dr. Köksal Yuca, tartışmasız olarak burun estetiğinde dünyada bir numaranın Türkiye olduğunu, bunun nedeninin da Anadolu’da pek çok etnik grubun da bir arada yaşaması ve bu nedenle birçok farklı burnun da estetik operasyonunun gerçekleştirildiğini söylüyor. 

Son yıllarda Türkiye'de burun estetiği eğitimleri ve kursları sayısı artmaktadır. Bu eğitimlerle birlikte birçok Türk hekimi ulusal ve uluslararası konferanslarda sunumlar yapmakta ve canlı ameliyatlar gerçekleştirmektedir. Bu gelişmeler yurtdışından binlerce doktorun bu kurslara katılarak ödeme yapmasına vesile olmaktadır. 

Prof. Dr. Köksal Yuca, burun estetiği operasyonlarının oldukça zor ve titizlik gerektiren işler olduğunu belirtiyor: “Bu operasyonlar, öncesinde detaylı düşünce ve planlama gerektirir. Operasyondan sonra bile burnun estetik görünümünün nasıl olabileceğini tahmin etmek zordur, çünkü iyileşme süreci dinamiktir.” Sözleri ile operasyon sonrasının da kestirilmesinin önemini vurguluyor.

İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!