Gigabyte G24F 2 oyuncu monitörü incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2022 17:26

Bu videomuzda Gigabyte’ın yeni oyuncu monitörlerinden biri olan G24F 2 modelini yakından inceleyeceğiz. Şu sıra oyuncu monitörü arayışındaysanız bu videoyu izlemeden karar vermeyin!

Oyuncular oynadıkları oyunlardan en yüksek performansı almak için işlemcisinden ekran kartına, RAM’inden depolama hafızasına kadar pek çok donanımı olabildiğince üst seviye bir model tercih etmeye çalışıyor. Ancak sıkı bir oyuncuysanız elbette bunlar da tek başına yeterli değil. Kullandığınız mouse’tan klavyeye, ses sisteminden mouse pad’e kadar pek çok noktaya da dikkat etmeniz gerekiyor. Hele hele monitör seçimine sıra geldiğinde üzerine çok iyi düşünmek şart.

Gigabyte G24F 2 oyuncu monitörü incelemesi

Genellikle göz ardı ediliyor ama monitörün iyisini aldığınızda aldığınız üst seviye donanımın performansı daha bir anlamlı oluyor. Monitörün sunduğu ergonomik yapısı bir yana, ekran tepkime süresinden kullandığı panele ve diğer yeni nesil ekran teknolojilerine kadar tam donanımlı bir monitör, oyuncuları oyunların içine daha kolay çekiyor ve oynanan oyunlardan çok daha fazla keyif almak böylece mümkün oluyor.

Gigabyte markası da teknoloji sektörünün öncü isimlerinden biri ve donanım bileşenleriyle olduğu kadar laptop veya monitörleriyle de kullanıcısına ulaşıyor. Bunlardan biri de oyunculara hitap eden G24F 2 adını taşıyor.

Gigabyte G24F 2 oyuncu monitörü incelemesi

24 inç’lik SS IPS panel kullanan ürün, bu büyüklükte monitör arayanlar için kullanışlı bir çözüm sunuyor.

Oyuncuların beklediği pek çok özellik bu monitörde mevcut. 165 Hz yenileme hızı ile birlikte 1 milisaniyenin altında bir tepkime süresi sunarak akıcı bir ekran deneyimi mümkün oluyor. Oyunları bu akıcılıkta oynamanın keyfi de haliyle bir başka oluyor. Ayrıca OverClock özelliğiyle de ekranın yenileme hızı 180 Hz’e taşınabiliyor.

Oyunlara düşkün olmanızın yanı sıra ana işiniz video düzenleme ve film montajı ise en az %95 DCI-P3 renk uzayını destekleyen bir monitör kullanmanız şart. Film severler bile gerçeğe yakın bir sinema deneyimine daha yakın olmak için DCI-P3 ekran kullanmalı. Bu kapsamda Gigabyte’ın bu ürünü standartları karşılıyor ve DCI-P3 renk gamında kapsama alanı yüzde 95 seviyesinde.

Gigabyte G24F 2 oyuncu monitörü incelemesi

Altı Eksen Kontrolü de beğendiğim özelliklerden biri oldu. Kırmızı, yeşil, mavi dahil 6 rengi ayrı ayrı belirleyip renk profilleri oluşturabiliyoruz. Bu da haliyle monitörde renk gamını daha doğru bir şekilde görüntülememizi mümkün kılıyor.

Aorus Dashboard’undan da bahsetmek istiyorum. Bu dashboard üzerinden CPU ve GPU sıcaklığını anlık olarak takip edebilirken, fan hızını görebiliyor ya da mouse dpi değerini dahi öğrenebiliyoruz. Bağlantılarını gerektiği gibi yaptığımızda ekrandan tüm bu verileri yakından izlemek mümkün.

Monitör ayarlarını mouse ve klavye ile de yapabiliyoruz. Bu kolaylığı da OSD Sidekick özelliğine borçluyuz. Böylece monitörün üzerinde tuşlama yaparak kendimizi daha fazla yormamıza gerek kalmıyor.

Gigabyte G24F 2 oyuncu monitörü incelemesi

Black Equalizer özelliği, adından da anlaşılacağı üzere siyah renk özelinde optimizasyon yapabilmemizi sağlıyor. Bu sayede siyahlık seviyesini duruma göre kendimiz belirleyebiliyoruz. Görüntülenen diğer alanları etkilemeden karanlık kısmın ayrıntılarını derinleştirmemiz mümkün oluyor.

Bir oyuncu monitörü aldığımızdan oyunculara yönelik tasarlanan pek çok özelliğe rastlıyoruz. Bunlardan biri de GameAssist özelliği. Özelleştirilebilir hedef işareti, Hedef Sabitleyici ve sayaç gibi özelliklerden yararlanabiliyoruz.

Uzun saatlerimizi ekran başında geçirdiğimizden gözleri bozmayan, bizi hemen yormayan ekranları tercih etmekte fayda var. Özellikle de ekrandan yayılan mavi ışıklar gözler için son derece zararlı. Bu açıdan Gigabyte’ın bu modelde göz sağlığını ihmal etmediğini görüyoruz. Mavi ışık epey azaltılmış.

Tüm bu özelliklerin dışında ergonomi tarafı da unutulmamış, kullanıcıların kendi ihtiyaçlarına göre ekranı farklı açılardan kullanabileceği ölçekte bir esneklik sağlanmış. Standı üzerinde aşağı yukarı asansör hareketi yapabiliyor ve öne arkaya doğru açısı değiştirilebiliyor. Böylece kendinize en uygun şekilde monitörü kullanabiliyorsunuz.



İlandır

BAKMADAN GEÇME!