Dr. Cengizhan Ekizceli: Yüz germe estetiği, yüzdeki yaşlanma izlerini gidermeyi hedefler

Güncelleme Tarihi:

Dr. Cengizhan Ekizceli: Yüz germe estetiği, yüzdeki yaşlanma izlerini gidermeyi hedefler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2023 15:08

30’lu yaşlardan sonra ciltte kolajen üretiminin ve hyaluronik asidin azaldığını, bu durumun yüz bölgesinde yaşlanma belirtilerine neden olduğunu belirten Dr. Cengizhan Ekizceli, yüz germe operasyonlarının yaşlanma belirtilerini azalttığını ifade etti: “Yüz bölgesinde görülen kırışıklıklar, kişiyi psikolojik anlamda olumsuz etkileyebilir. Bu durum, özgüven kaybına neden olabilir. Yüz germe operasyonu, yüz bölgesindeki yaşlanma belirtilerini azaltmayı ve bu sayede çok daha genç bir görünüm sunmayı amaçlayan estetik bir uygulamadır.

Yüz germe estetiği genel anestezi altında yapılıyor

Yüz germe estetiği hakkında bilgilendirmede bulunan Dr. Cengizhan Ekizceli, yüz germe estetiğinin genel anestezi altında yapıldığını belirterek açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “İşlem sırasında çoğunlukla genel anestezi yapılır.”

Operasyon esnasında farklı uygulamalar da yapılabiliyor

Yüz germe operasyonun yanı sıra farklı uygulamaların da tercih edilebildiğini belirten Ekizceli, “Kişinin ihtiyaçlarına göre belirlenmekle birlikte göz kapağı estetiği, kaş kaldırma, yağ enjeksiyonu gibi uygulamaların da yüz germe operasyonuna eşlik ettiğini söylemek mümkün. Her uygulama birbiriyle son derece bağlantılı. Çünkü hepsi yüz bölgesini kapsıyor.”

5-10 yıl kadar dayanabilir

Uygulamanın olumlu etkilerinin sağlıklı beslenme ve alkol ile sigaradan uzak bir yaşantı sayesinde 5 ila 10 yıl dayanabileceğini belirten Dr. Cengizhan Ekizceli, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “uygulamanın olumlu etkileri, 5-10 yıl kadar kullanılabilir. Kişi, genç bir yüz yapısı sayesinde yaşlanmanın belirtilerinin azaldığını görecektir. Fakat daha önce de belirtildiği üzere sağlıklı bir yaşam çok önemli. Bu nedenle alkol ve sigaradan uzak durmak ve sağlıklı gıdalar tüketmek gerekiyor.”

İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!