Dr. Burcu Kardaş Arslan: Doğum yapmış kadınlar anne estetiği yaptırabilir

Güncelleme Tarihi:

Dr. Burcu Kardaş Arslan: Doğum yapmış kadınlar anne estetiği yaptırabilir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2023 16:55

Jinekolog ve Kadın Hastalıkları Uzmanı olan ve branşında çalışmalarına devam eden Dr. Burcu Kardaş Arslan, doğum yapmış kadınların anne estetiğinden yararlanabileceklerini belirtti. Anne estetiğini kimlerin yaptırabileceği hakkında daha detaylı bilgilendirmede bulunan Arslan, “Doğumu üzerinden 6 ay geçen ve sağlık sorunu bulunmayan kadınlar, anne estetiği yaptırabilir Bunun yanı sıra kullanılan ilaçlar, uygulamaların yapılmasına engel teşkil edebildiği için uygulama öncesinde detaylı muayene son derece önemlidir.” dedi.

Hamilelik esnasında ve doğum sonrasında vücutta birtakım değişiklikler meydana geldiğini, bu durumun kadınları psikolojik anlamda olumsuz etkilediğini belirten Arslan, “Anne estetiğinden yararlanılabilmesi için belirli şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Aksi halde istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir.” ifadelerinde bulundu.

Estetik uygulamalar için çeşitli şartların yerine getirilmesi gerekiyor

Çeşitli estetik uygulamaların bir arada yapıldığı anne estetiğinde yerine getirilmesi gereken şartlar hakkında bilgilendirmede bulunan Burcu Kardaş Arslan, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “Öncelikle doğum üzerinden en az 6 ay geçmiş olması gerekiyor. Çünkü bu süreç sonrasında vücut toparlanmaya başlar. Ayrıca emzirme döneminin tamamlanması ile birlikte uygulamaların yapılabileceğini söyleyebilirim. Uygulama öncesinde kişinin ihtiyaçları belirlenerek ihtiyaçların en iyi şekilde karşılanması hedeflenir. Bu nedenle sürecin profesyonel bir şekilde tamamlanması oldukça önemlidir.”

Kullanılan ilaçlar dikkate alınmalı

Uygulama öncesinde kişinin kullanmış olduğu ilaçların dikkate alınması gerektiğini belirten Burcu Kardaş Arslan, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Anne estetiği için üzerinde önemle durulması gereken konulardan bir diğeri de ilaç kullanılıp kullanılmadığıdır. Eğer hasta bir ilaç kullanıyorsa, ilaçların uygulamaların yapılmasına engel teşkil edip etmediği belirlenmelidir. Ayrıca herhangi bir sağlık sorunu varsa, estetik uygulamaların yapılması doğru olmayacaktır. Bu nedenle işlemler öncesinde gerekli muayeneler yapılmalı. Eğer herhangi bir sorun bulunmuyorsa, hastanın ihtiyaçlarına göre uygulamalar belirlenmeli ve steril bir ortamda gerçekleştirilmeli. Titiz ve profesyonel bir şekilde yapılan uygulamaların her biri, istenilen vücut yapısına ulaşılmasını olanaklı hale getirecektir. Bu nedenle sürecin nasıl ilerlediği son derece önemlidir. Ayrıca uygulama sonrasında hastaların istirahat etmeleri, başarıyı doğrudan etkileyeceği için hekim tarafından belirtilen hususlara dikkat edilmelidir.”

İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!