Casper Nirvana C600 incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2022 11:01

İş dünyasına yeni bir trend hakim oldu. Bir yandan ofiste çalışmalarını sürdürenler, öte yandan bilgisayarını yanına alıp evinde veya kafede çalışmayı tercih edenler… Bu esnekliği sağlamada en büyük destekçimiz ise hiç şüphesiz yanımızdan gün boyu ayırmadığımız notebook’umuz. İşte Casper’ın bu yeni dizüstü bilgisayarı, Intel’in güçlü işlemci ve grafik kartıyla donatılan Nirvana C600 tam bu noktada ortaya çıkıyor ve imdadımıza yetişiyor.

Öncelikle ilk etapta dikkat çeken tasarımdaki ince dokunuşlara yakından bakalım. 19.8 mm inceliğinde ve 1.8 kg ağırlığında olan bir notebook var elimizde. Oldukça ince hafif bir yapıda olması sayesinde hem yanımızda rahat taşıyoruz, hem de kompakt yapısı sayesinde çantaya rahatça sığdırabiliyoruz. Burası önemli, çünkü günümüz iş dünyasında farklı yerlerde çalışmamız gerekebiliyor ve yanımızda elbette hantal bir bilgisayar istemeyiz. Bu açıdan Nirvana C600 kesinlikle tercih sebebi olabilir.

Casper Nirvana C600 incelemesi

Tasarım noktasında birçok laptoptan farklı olarak bu cihazda Uplift Menteşe kullanılmış. 135 derece açılabilen bu menteşeli yapı, ekranı kaldırdıkça klavyenin de yükselmesini sağlıyor. Bu sayede hem bileklerimiz zorlanmıyor ve klavye kullanımı daha konforlu bir hale geliyor, hem de altta oluşan boşluk sayesinde hava sirkülasyonu sağlanmış oluyor. Bu da cihazın sıcak havayı daha kolay bir şekilde dışarı atmasını sağlıyor, ısınma kaynaklı performans kayıplarının da önüne geçiyor. Genellikle rakip markaların 1500 dolardan pahalıya sattığı en üst seviye laptopların bazılarında kullanılan bu tasarım anlayışını yeni Nirvana’da görmek gerçekten güzel.
Casper Nirvana C600 incelemesi

Klavye de bu premium tasarıma yakışır kalitede olmuş. Hem yumuşak dokunuşlarla rahatça çalışabiliyoruz hem de tuş mesafesi de optimum seviyede. Tasarım noktasında gerçekten büyük bir emek var. Metal olarak hazırlanan Casper logosundan tutun da standart siyah klavye ve touchpad yerine ürünün renginde olan klavye-touchpad ikilisi tercih edilmiş, bu da haliyle estetik bir görünüm yaratmış. Hatta cihazın anakartının üzerinde bile Casper logosu var ve markanın bu noktayı dahi düşünmüş olması yeni Nirvana’ya verdiği önemli gösteriyor.
Casper Nirvana C600 incelemesi

Yeni Nirvana, portlar bakımından da zengin bir ürün. HDMI portu ile toplantılarda büyük ekrana görüntüyü yansıtarak sunumlarımızı yapma şansı bulurken, cihazda aynı zamanda 3.5 mm kulaklık yuvası, Type-C, USB 3.0 ve USB 2.0 portları da mevcut.

Nirvana C600, 15.6 inç büyüklüğünde FHD IPS panele sahip. 7.3 mm ince çerçeve yapısıyla ekranı daha geniş ölçekte kullanmamızı sağlıyor. 250 NIT parlaklık seviyesine ulaşması sayesinde evde, ofiste ya da bir kafede, nerede çalıştığımızın bir önemi olmaksızın ekrana yansıyan görüntüleri zorlanmadan görebiliyoruz. Ekran, aynı zamanda Anti Glare yapısıyla yansıma da yapmıyor. Bu da kullanıcıların gözlerini yormadan bilgisayarları başında zaman geçirmesini sağlıyor.

Casper Nirvana C600 incelemesi

Ekranla ilgili bir başka önemli özellik de göz sağlığınızı koruyor olması. Zararlı mavi ışıkları etkin bir şekilde filtreleyen Düşük Mavi Işık teknolojisi önemli bir iş görürken, anti-flickering yani titreşim önleyici özellik de gözle görülmeyen ama gözleri fazlasıyla yıpratan titreşimleri minimum seviyeye indiriyor.

Gelelim performans tarafında yeni Nirvana’nın neler yapabildiğine… Yeni C600 serisi 11.Nesil Tigerlake ailesinden Intel Core i3 1115G4, i5 1135G7 ve i7 1165G7 işlemcilerden gücünü alıyor. Bu güçlü işlemcilere Intel Iris Xe grafik yongası eşlik ediyor ve harici bir ekran kartına ihtiyaç duymaksızın pek çok noktada ihtiyacımızı karşılıyor. Harici bir ekran kartına ayrıca bütçe ayırmak zorunda kalmamak ve daha az enerji tüketen gelişmiş bir grafik kartıyla çalışmak Nirvana C600’ü rakip pek çok cihazdan ayrıştıran önemli bir avantaj sağlıyor. 

Casper Nirvana C600 incelemesi

64 GB’a kadar RAM desteği sunan yeni Nirvana, aynı zamanda M.2 NVMe desteğine sahip olduğundan veri depolama noktasında da yüksek hız vadediyor.

Yüksek performans sunmasının yanı sıra, bataryayı verimli kullanması da yeni Nirvana’nın çarpıcı özelliklerinden biri. Günlük çalışma temponuza ayak uydurabilecek yeterlilikte olan batarya, düşük güç tüketen donanım bileşenleri sayesinde kullanıcıların uzun saatler priz derdi olmadan çalışmalarını sürdürmesine imkan veriyor.

Nirvana C600, akıllı batarya teknolojisini de kullanıyor ve bu da pil ömrünü uzatan önemli bir etken. Bu teknoloji, tamamen dolana kadar yüksek akımla pili yıpratmak yerine belli bir dolum seviyesine ulaşıldığında akımı düşürüyor ve pilin, yani bilgisayarınızın ömrü uzamış oluyor.

Casper Nirvana C600 incelemesi

Nirvana C600, enerji tasarrufu noktasında da kullanıcısının yanında olabilen çevre dostu bir çözüm. Bu bilgisayarlar düşük güç tüketimi yapabilen yüzde 88 verimlilik değerine sahip adaptörleri ile daha az enerji harcadığından, daha fazla enerji tasarrufu yapılmasını sağlıyor.

Çevre dostu bir çözümden söz açılmışken Energy Star sertifikasından bahsetmezsem olmaz. Yeni Nirvana, uluslararası standartlara sahip Energy Star sertifikası ile daha düşük enerji harcarken, çevreye karşı daha duyarlı çalıştığını da tescilliyor.

Casper Nirvana C600 incelemesi

Cihazın ses tarafında da sunduğu deneyim gayet iyi. İki adet 2W değerinde hoparlörle donatılmış ve Dolby Ses Sistemi’nin kullanılmasıyla birlikte ses hem daha yüksek seviyeleri görüyor, hem de berrak bir ses kalitesi sunuluyor. Ayrıca hoparlörlerin bulunduğu bölmede estetik bir görüntü için özel bir tasarıma da gidilmiş ve gayet hoş görünüyor.
Casper Nirvana C600 incelemesi

Bağlantı teknolojileri noktasında da son teknolojiler kullanılmış. Intel’in Dualband AC 9462 Wi-Fi modülü tercih edilmiş. Ancak önemli bir hatırlatma da yapayım: Casper yetkililerinden öğrendiğime göre yeni yüklemelerden itibaren AX101 Wi-Fi 6 teknolojisi de kullanıcılara sunulacak.

Ekran çerçevelerinin ince olmasından bahsetmiştik. Ekrana geri dönelim ve hemen üst çerçeveye odaklanalım. 720p çözünürlüğünde görüntü alan bir kameramız var. Görüntülü görüşmelerimizi yapabilmemizi sağlayan webcam, gürültü önleyici özelliğe de sahip. Böylece görüşme sırasında dışarıdan gelen gürültü görüşmenizi etkilemiyor ve bu gürültüler minimum seviyeye iniyor. Ayrıca webcam tarafında kullanıcıların gizliliği de unutulmamış. Sürgülü yapı sayesinde kamerayı kullanmadığımız zamanlarda kamera haznesini kapalı konuma getirebiliyoruz. Böylece kameraya bant çekmek gibi uğraşlara girmemiz artık gerekmiyor.

Casper Nirvana C600 incelemesi

Sonuç itibariyle Casper’ın yeni Nirvana C600’ü Uplift menşete yapısıyla bir yandan premium tasarımıyla dikkat çekerken, bir yandan da hafif ve ince yapısıyla yüksek mobiliteyi mümkün kılıyor. Üretiminde pek çok ince noktanın üzerinde emek olduğu belli ve mainstream kullanıcılar, kurumsal sektör çalışanları ve notebook’larında şık tasarıma öncelik verenler Casper’ın bu yeni çözümüne bence şans vermeli.

Detaylı bilgi için tıklayın.



İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!